Pentru prima data in ultimii ani, Colliers International a pierdut titlul de lider al pietei de consultanta, prima pozitie in topul companiilor de profil dupa cifra de afaceri inregistrata anul trecut fiind ocupata de Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Coldwell Banker: 3,69 mil. euro

Cu o cifra de afaceri de 3,69 milioane de euro inregistrata in anul 2009, Coldwell Banker Affiliates of Romania a devenit liderul pietei de consultanta imobiliara, devansand Colliers.

Compania a raportat anul trecut un profit de 611.360 euro, avand un numar mediu de salariati de 120.

"Compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 9% in 2009 din activitatile desfasurate, fiind singurul brand international care nu a suferit o scadere a cifrei de afaceri", spunea de curand Valentin Ilie , CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Cushman & Wakefied: 3,58 mil. euro

Compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield, care s-a ocupat alaturi de Jones Lang LaSalle de inchirierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, a raportat pentru anul trecut afaceri de 3,58 milioane de euro, in scadere cu 34% fata de anul 2008, cand compania a anuntat venituri de 5,42 milioane de euro.

Colliers: 2,82 mil. euro

Colliers International, fostul lider al pietei de consultanta, a afisat pentru anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 2,82 milioane de euro, de sase ori mai mica fata de cea raportata in anul 2008, an in care compania anunta venituri de 17,69 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

"Anul trecut, diferentele intre afacerile companiilor din aceasta piata au fost foarte mici, spre deosebire de anii trecuti, cu totii situandu-ne in jurul a trei-cinci milioane de euro.


Sursa

27 August 2010