Interiorul complet refacut al unei case nu inseamna mare lucru fara un exterior pe masura. Totusi, atentie mare atunci cand alegi culorile in care iti vei decora casa.

18380-1305643422.jpgDe la o combinatie interesanta de culori pana la un kitsch cromatic e o singura miscare de pensula in plus.

Unul din motivele pentru care este dificil sa alegi culoarea exteriorului este ideea ca te vei uita la aceste culori ani la randul.

O abordare care nu da niciodata gres este alegerea unei culori neutre pentru pereti, pentru a da imagine mai destinsa casei.

Ramele ferestrelor pot fi albe, la fel si alte detalii, precum burlanele de pe acoperis, potrivit ThisOldHouse.com.

Albul da impresia de curat si proaspat. Obloanele ferestrelor pot fi vopsite in culori inchise, pentru a accentua albul.

Pentru a alege combinatiile potrivite de culori, poti folosi cercul cromatic, sau roata culorilor.

Rosu si verdele se opun in cercul cromatic si se pot asorta, insa folosirea rosului pur sau a verdelui excesiv ar duce cu gandul la imaginea unui pom de Craciun.

Tempereaza efectul ambelor culori, folosind griul. Astfel, vei obtine un look de epoca.

Albastrul este destul de indraznet, pentru a fi folosit drept culoare predominanta a casei. Insa in combinatie cu gri devin mai usor de acceptat.

In combinatie cu alb, si mai ales daca casa este inconjurata de verdeata, inspira calm.

Cand folosim negru

O casa complet neagra este sinistra de-a dreptul. Insa non-culoarea poate fi folosita pentru a accentua, ca efectul pe care-l are un papion negru, la costum.

In loc sa folosesti negru pur, poti folosi tonuri mai inchise ale altor culori.

Verdele foarte inchis il poate inlocui perfect, dand totodata impresia de mister.

Chiar daca vrei sa accentuezi fiecare detaliu arhitectural, acest lucru ar putea deveni destul de costisitor, pentru ca fiecare trebuie vopsit cu atentie.

Cel mai sigur este sa folosesti aceeasi culoare atat pentru pereti cat si tot ceea ce includ, cum sunt gurile de ventilatie.

Schemele monocromatice, bazate pe o singura culoare, in contrast cu alb sau negru, constituie o alta alegere care nu da gres niciodata.


Sursa

18 May 2011