În această perioadă, nu strică să ştiţi cum poate asociaţia de proprietari de la bloc să facă rost de bani. Cu aceste venituri puteţi realiza lucrări în imobil şi nu veţi mai fi nevoiţi să daţi bani pentru reparaţiile din clădire.

18926-dana_bani.jpgPotrivit lui Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari, se pot obţine venituri din: amplasarea unor panouri publicitare pe terasa sau pe faţada imobilului, montarea unor antene de telefonie sau de televiziune pe clădire, instalarea unor cabluri de televiziune şi telefonie pe casa scării. Asociaţia poate să închirieze spaţiile comune (uscătoria, spălătoria sau alte încăperi libere de la bloc). "O altă formă de venit este iniţierea unei afaceri de către asociaţie în spaţiile proprii: magazin, librărie, club, sală de internet, de fitness etc.", precizează preşedintele FAPR. Pentru aceasta, este nevoie de acordul a jumătate plus unu dintre proprietari şi, obligatoriu, aprobarea locatarilor direct afectaţi.

Aceste sume nu se impozitează

E foarte important să ştiţi că aceste venituri sunt scutite de impozitul de 16% numai dacă sunt folosite pentru cheltuielile comune ale asociaţiei (reparaţii, costuri administrative, modernizări etc.). Nu pot fi utilizate pentru plata facturilor la apă, la gaze sau în alt scop.

Curs de administratori

Federaţia Asociaţiilor de Proprietari din România (FAPR) anunţă organizarea unui nou curs pentru administratorii de bloc, începând cu data de 2 aprilie. Acesta are o durată de şapte săptămâni şi se desfăşoară sâmbăta şi duminica, între orele 9.00 şi 13.00. Cetăţenii interesaţi (actuali administratori, proprietari) se pot înscrie până pe data de 31 martie, la sediul FAPR din str. Sfinţii Apostoli nr. 44, sector 5. Cursul costă 390 de lei. Detalii, la 021.335.52.32.


Sursa

16 March 2011