Actionarii turci ai companiei özer Construction, intrata de la 1 noiembrie in procedura de insolventa, si-au vandut participatiile catre un grup de trei avocati romani.

foto:zf.roTurcii de la Ozer au fost printre primii constructori straini veniti pe piata locala, in urma cu mai bine de zece ani, cand au inceput lucrarile la primul mall din tara - Bucuresti Mall din Vitan - al carui beneficiar era tot o companie cu actionariat turc - Anchor Grup.

Au urmat numeroase alte proiecte, care au adus in contul Ozer sute de milioane de euro, pana in acest an, cand din cauza datoriilor acumulate actionarii au solicitat intrarea firmei in insolventa, iar mai recent, avocatii  companiei au preluat partile sociale, potrivit

Pur si simplu am vrut sa rezolvam o problema. Ori se ocupa cineva de ea, ori urma un mare scandal. De prin 2001 lucrez cu özer si stiam care este situatia incasarilor si a datoriilor la Belleview (ansamblu rezidential inceput de Ozer in Sinaia - n.r.)", spune Veronica Junger, unul dintre cei trei avocati care au intrat in actionariatul özer. Ea nu a oferit informatii privind resursele financiare de care dispune pentru continuarea activitatii.

Dupa aparitia primelor informatii legate de problemele financiare prin care trece firma özer mai multi cumparatori din cadrul ansamblului Belleview au inceput sa se intereseze de situatia apartamentelor in presa, deoarece la numerele de telefon si la sediu reprezentantii firmei nu mai erau de gasit.

Au trecut din constructii catre dezvoltare imobiliara

Ulterior, in perioada de boom imobiliar, Ozer a inceput sa cumpere terenuri pentru a-si dezvolta propriile proiecte, singurul inceput fiind ansamblul Belleview din Sinaia, pe care avocatii incearca sa il duca la capat.

"In momentul de fata ansamblul Belleview este finalizat in proportie de aproximativ 70%, jumatate din apartamente, respectiv un bloc, fiind gata de predare imediat ce sunt definitivate racordurile la utilitati, urmand ca, in cadrul procedurii insolventei prin reorganizarea activitatii societatea sa isi canalizeze o mare parte din eforturi catre definitivarea celui de-al doilea bloc aflat la stadiul de structura", mai spune Junger, care detine acum 33,34% din actionariatul firmei.

Sursa

2 December 2009