Omul de afaceri Dinu Patriciu a devenit în 2009 acţionarul majoritar al fondului de investiţii Deusche Land, cu un portofoliu alcătuit din spaţii comerciale, de birouri dar şi hoteluri, printre care şi clădirea istorică în care funcţionează hotelul Europäischer Hof din renumita staţiune Baden-Baden.

17503-hotel1_47446300.jpgUnul dintre acestea şi de departe cel mai luxos este hotelul Europäischer Hof, din staţiunea balneară Baden-Baden din Germania. Principalul chiriaş este lanţul hotelier internaţional Steigenberger.

Clădirea istorică în care operează lanţul hotelier a fost construită în 1892, iar hotelul cu 128 de camere este cotat la cinci stele. Construit în stilul Belle Epoque, hotelul oferă şi servicii de SPA, săli de conferinţă şi beneficiază de un restaurant renovat. Proprietatea este formată dintr-o clădire, unde se află hotelul, conectat cu alte cinci clădiri de două şi trei etaje. Clădirea principală, numită Belle Etage este cea mai veche parte a proprietăţii şi datează din 1892, iar întreaga proprietate este clasificată drept monument istoric. Fiecare clădire are doar un singur nivel subteran, cu excepţia zonei de wellnes, care are două niveluri subterane.

Preţurile pentru şapte nopţi de cazare în iulie variază de la 1.036 la 7.000 de euro, în funcţie de camera aleasă.


Sursa

12 April 2011