Steven Klar, preşedintele unei agenţii imobiliare din Long Island, Statele Unite ale Americii, îşi scoate la vânzare penthouse-ul aflat în New York pentru suma de 100 de milioane de dolari, informează Business Insider.

25821-the_apartment_has_views_of_most_new_york_city_b.jpgLocuinţa este construită în forma unui octogon şi are o suprafaţă de circa 743 de metri pătraţi. Ea este considerată a fi, în momentul de faţă, cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare în oraşul New York, cel mai populat din SUA.

Penthouse-ul este alcătuit din şase dormitoare şi nouă băi şi are mai multe terase ce le oferă proprietarilor o panoramă de 360 de grade a oraşului.

"Arta este lucrul pentru care oamenii sunt dispuşi să plătească şi un apartament ca acesta este o capodoperă", a declarat Klar pentru cei de la The New York Times explicând astfel preţul de 100 de milioane de dolari pentru care scoate penthouse-ul la vânzare.

Actualul proprietar a locuit în acest apartament timp de 17 ani şi susţine că se mută din el, printre altele, pentru că îi este teamă ca fiul său să nu cadă de la terasele apartamentului.

Locuinţa a fost achiziţionată iniţial în anul 1993 pentru suma de 4,5 milioane de dolari, la gri, mai exact fără dotări precum gresie, faianţă, parchet sau obiecte sanitare.

 

Sursa

1 August 2012