Chiriile pentru retailul stradal de lux din zona zero a Capitalei au scăzut cu până la 35% în prima jumătate a lui 2009, comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Criza luxului din zona zero a Capitalei inversează raportul de forţe în favoarea chiriaşilorTrendul descendent al chiriilor şi creşterea gradului de neocupare pe principalele artere de shopping ale Capitalei conduc la schimbarea raportului de forţe pe piaţa de profil, în favoarea chiriaşilor, care amână să joace cartea câştigătoare, aşteptând să mai scadă chiriile pentru locaţiile ţintite.

"Capitala a înregistrat în ultimul an o diminuare de 25% până la 35% în cazul locaţiilor premium situate pe principalele artere", a spus pentru MONEY.ro Oana Lungu, consultant în cadrul departamentului de retail al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

În cazul locaţiilor semi-centrale şi periferice, se menţine trendul descendent, chiriile înregistrând o scădere semnificativă, de până la 50%, mai spune reprezentantul DTZ Echinox.

Sursa

10 august 2009