Solutii. Cristian Tantareanu a redus pretul constructiilor ridicate in Paradisul Verde cu 30% si a introdus posibilitatea achitarii locuintelor in rate.

sursa:romanialibera.ro"Te intinzi cat te tine plapuma", spune un vechi proverb. Adaptat la zilele noastre, aceeasi zicala ar putea suna astfel: "Te intinzi cat te lasa criza".
De cand lipsa banilor a devenit o problema internationala, cei care se incumeta totusi sa isi construiasca o casa aleg sa se intinda pe mai putini metri patrati, sustine omul de afaceri Cristian Tantareanu, intr-un interviu acordat in exclusivitate revistei "Planul Casei Mele". » Care este profilul cumparatorului de criza?
Sunt in general tineri care au avut ceva bani pusi deoparte, care au avut un apartament sau altceva de vandut. In plus, eu zic ca e o zona (n.r. - Paradisul Verde) care arata
bine. Cumparatorii sunt atrasi si de faptul ca aici pot plati direct la dezvoltator si nu mai sunt nevoiti sa alerge pe la banci. Pana acum, luau credite de la banci, deoarece nu le dadeam posibilitatea sa plateasca in rate. Acum insa pot achita si in rate.

» Clientii, care au bugete mai reduse fata de anii trecuti, isi fac case cu suprafete mai mici?
Da, categoric! Cei mai multi nu mai vor case cu suprafete mari. Daca inainte se cautau case cu suprafete cuprinse intre 300 si 500 mp, acum se inregistreaza o preferinta pentru casele mici, de 180-200 mp. Criza a redus dimensiunile caselor.

» Ce tip de constructii aleg cumparatorii? Merg pe variantele traditionale sau sunt deschisi si spre solutii noi?

 

Merg pe ambele variante: pe zidarie portanta, precum si pe case americane, facute pe structura de lemn.

 

Articol preluat din revista PLANUL CASEI MELE



Sursa

9 December 2009