Se poartă din nou schimburile de locuinţe. Potrivit notarilor publici din Brăila, numai în ultima lună au avut loc aproape 300 de asemenea tranzacţii. Oamenii şi-au adus aminte de vremurile de dinainte de 1989 când schimbul de locuinţe însoţit de o despăgubire materială aferentă era monedă curentă în rezolvarea problemelor locative.

Acum, puţini sunt aceia care îşi permit să vândă. Funcţionează îndeosebi schimburile "de necesitate": s-a mărit familia sau nu mai ajung banii pentru o locuinţă prea mare.

Aveam un apartament de două camere, ultracentral pe Calea Călăraşilor. Am doi copii şi am dat anunţ în luna martie că doresc să-l schimb cu unul cu trei camere. Am primit patru oferte. Mi s-au cerut pentru schimb sume cuprinse între 30.000 şi 70.000 lei. Dar cel mai bine am găsit în Obor, un apartament neamenajat cu patru camere, pentru care am dat o diferenţă de 10.000 de lei. Astfel am putut să fac nu camera copiilor ci câte o cameră pentru fiecare copil", ne-a declarat Anca Grecu, de 35 de ani.

Clienţi, vârstnicii

În condiţiile actuale, foarte mulţi cetăţeni vor să facă schimb. În general persoanele în vârstă care au avut apartamente cu trei patru camere renunţă la acestea în favoare unora cu o cameră sau două, mult mai ieftine de întreţinut", ne-a spus Ina Gheorghiu, angajată la o agenţie imobiliară din oraş.




Sursa

20 April 2010