Lipsa banilor şi îngheţarea creditării i-a transformat pe români în turişti imobiliari, iar târgurile de profil s-au transformat în muzee. Vizitatorii se uită, cer câteva informaţii şi pleacă. Nimeni nu cumpără!

sursa:curentul.roTârgurile imobiliare „concurează" muzeele şi la numărul de vizitatori. La cel mai recent eveniment de acest gen din Capitală, desfăşurat la sfârşitul săptămânii, numărul de expozanţi la depăşit cu mult pe cel al vizitatorilor.
Românii nu s-au arătat impresionaţi nici de „superofertele" şi reducerile de preţuri anunţate de dezvoltatori. Potrivit organizatorilor, constructorii au tăiat între 10 şi 40% din preţ ca să-i atragă pe potenţialii cumpărători, potrivit organizatorilor. Astfel, un apartament de două camere situat pe Bulevardul Basarabia, cu o suprafaţă de 95 metri pătraţi, costă 124.000 euro, după ce dezvoltatorul a aplicat o reducere de 40%.

Sunt şi dezvoltatori care, pentru a crea impresia unei oferte de nerefuzat, oferă reduceri doar pentru o perioadă limitată. Astfel, potenţialii clienţi pot beneficia, pånă la 15 mai, de o reducere de 10% la cumpărarea unei case dintr-un ansamblu rezidenţial localizat în comuna Vidra, din Ilfov.

Casele care fac obiectul ofertei au suprafeţe construite de 56-127 metri pătraţi, avånd preţuri cuprinse între 49.000 şi 70.000 euro. În cadrul aceluiaşi ansamblu rezidenţial se poate cumpăra doar lotul de teren construibil, la un preţ de 50 euro pe metru pătrat.
O altă metodă prin care dezvoltatorii speră să îi momească pe cumpărători este oferirea de locuri de parcare sau bucătării gata mobilate şi utilate.

Oferte avantajoase doar pentru dezvoltatori

Sunt şi dezvoltatori care oferă reduceri clienţilor care îşi conving prietenii sau rudele să se mute în acelaşi complex imobiliar. Reducerea oferită este, însă, cu mult mai mică decât procentul pe care dezvoltatorul l-ar da unui agent imobiliar care ar vinde respectivele apartamente. Cu alte cuvinte, „superoferta" este doar o metodă prin care constructorul încearcă să transforme potenţialul client în... agent de vânzări.


Sursa

8 March 2010