Nu este adepta luxului şi a spaţiilor prea mari. Într-o casă, adoră draperiile şi detestă marmura.  Se declară mulţumită cu un living de 40 mp şi spune deschis că, dacă ar avea unul de 100 mp, ar compartimenta spaţiul în aşa fel încât să creeze mai multe încăperi.

Cristina Topescu - IMOPEDIA.roCasa ei ideală trebuie să fie pe structură de lemn şi să aibă neapărat mansardă. Iubeşte mansardele. Cristina Ţopescu este o fire practică şi totodată boemă, atunci când vine vorba de imobiliare. A stat ani ani de zile cu chirie. Până într-o zi când a făcut o socoteală şi a ajuns la următoarea concluzie: „m-am gândit că, decât să plătesc o chirie, mai bine fac un credit şi plătesc o rată la bancă şi îmi fac casa mea şi aşa mi-am făcut prima casă".

Imobilul se află în Baloteşti şi este de vânzare. Fără doar şi poate este o locuinţă specială. "E o casă toată pe duşumea, construită pe cel mai ieftin lemn care era atunci, cred că de brad, dar tocmai fiind un lemn ieftin avea foarte multe noduri, adică părea mai rudimentar si tocmai asta îi dădea farmec. Acolo mansarda este extrem de reuşită, chiar mai reuşită poate decât asta de aici şi toată casa are o formă de-asta dementă, fiecare cameră e ori pentagon, ori hexagon , ori octagon", povesteşte Cristina Ţopescu.

Prezentatoarea de ştiri locuieşte acum în cea de-a doua casă pe care a construit-o în aceeaşi comună. Şi care are, desigur, mansardă. Piesa de rezistenţă, aşa cum îi place să o numească. "La mansardă am lăsat ciment. Pur şi simplu ciment, cum este şapa care se toarnă înainte de a pune gresie. Într-o cameră l-am lăsat aşa brut, nu l-am netezit. L-am facut gri închis, nu îmi plac culorile tari în general în interior şi am aruncat nişte covoare din sac bej pe ele şi a ieşit ceva foarte deosebit şi foarte cald", explică prezentatoarea de ştiri care recunoaşte că a investit o sumă semnificativă în această casă, dar, spune ea, şi-a ales prost momentul. "Am făcut o investiţie destul de mare, în sensul că şi terenul a fost foarte scump, am ales un moment prost, aşa fost să fie şi am dat o grămadă de bani pe teren, după care finisajele.  Mie nu îmi place luxul, îmi doresc cu totul altceva de la o casă. Dar oricum nu am facut rabat şi am investit nişte bani în finisaje. Am pus finisaje de calitate foarte bună şi, până la urmă, am investit, dar, fiind o casă pe structură pe lemn, pentru că eu sunt o adeptă a caselor pe structură pe lemn - mi se par cele mai sănătoase şi cu o grămadă de alte avantaje - n-a fost atât de scumpă pe cât ar fi fost una de cărămidă sau din alte materiale, deci clar a fost la jumătate ca preţ. Dar sigur că am investit o grămadă de bani", spune Cristina Ţopescu.

Cu toate acestea, prezentatoarea de ştiri este acum gata să renunţe la casele în care a investit enorm, atât bani, cât şi suflet. E drept, a stat o viaţă la casă, iar perspectiva traiului într-un apartament, fie el şi într-o vilă, nu o încântă deloc. Însă Cristina Ţopescu este gata să facă acest compromis, în speranţa că, în Bucureşi, va fi înconjurată de oameni de calitate. "Am ales să am o casă la ţară, în sensul că e aproape de Bucureşti, la 15 km de Bucureşti, însă poate o să-i dezamăgesc pe cei care vor în continuare la ţară şi o să le spun că eu nu mai îmi doresc să mai stau la ţară. La bloc nu îmi doresc într-adevăr să mă mut, chiar dacă o să mă mut în Bucureşti, dar sper să găsesc o formulă de-asta de mijloc, la oraş, într-o casă, eventual cu mai puţini locatari şi ăia civilizaţi", punctează jurnalista.

Decizia e luată, iar acum prezentatoarea jurnalului de ştiri Focus aşteaptă momentul oportun pentru a-şi pune planul în aplicare. "Obiectivul meu este, în momentul în care va trece criza, să-mi vând casa de la ţară şi să mă mut înapoi în Bucureşti, pentru că, după părerea mea, dincolo de location, deci de locul în care se află casa, mai important decât asta, pentru mine, sunt oamenii, oamenii din locul respectiv, comunitatea respectivă. Ori acolo unde stau eu  oamenii mi se par, sigur că nu toţi, dar majoritatea mi se par foarte primitivi, foarte răi, foarte leneşi, destul de murdari, deci cu foarte puţine calităţi. Şi atunci nu mă simt bine, pentru că eu interacţionez cu oamenii, nu sunt genul care să trăiască într-un glob de sticlă, să stau la mine în casă şi în curte şi să nu mă intereseze ce se întâmplă în jurul meu", spune Cristina Ţopescu, care vede şi partea plină a paharului în ceea ce priveşte viaţa la casă. Dar, din păcate, a avut parte de prea multe neplăceri de când locuieşte în Baloteşti.

"Avantajul este că nu îl auzi pe vecinul de sus, că nu îţi bate vecinul de sus în pereţi că ai dat muzica prea tare. Pe de altă parte, la casă tot timpul se strică ceva, aproape că nu trece lună să nu se întâmple ceva, mai ales că oamenii în România muncesc cum muncesc şi, deşi la sfârşitul construirii casei zici gata, am făcut o treabă bună, începi să observi, pe măsură ce trece timpul, că tot felul de chestii n-au fost făcute ca lumea. Pentru că ăsta e românul, nu e în stare să facă o treabă de la început până la capăt aşa cum trebuie şi nu suntem perfecţionişti în general şi atunci sigur că încep să apară tot felul de hibe şi tot timpul trebuie să repari ceva", spune Cristina Ţopescu.

Şi, pentru ca prezentatoarea de la Prima TV să se poată simţi bine, vecinii ar trebui să fie aleşi pe sprânceană. "Sigur că mi-ar plăcea să am prieteni, ca tot omul, deşi, uneori, prietenii când devin vecini pot să apară probleme şi să nu mai fie atât de prieteni. Poate că e bine să nu îi ai vecini pe prietenii tăi, ca sa nu strici prietenia. Nu ştiu, mie pur şi simplu mi-ar plăcea să am oameni civilizaţi, oameni buni, să ne ajutăm. E mare lucru să ai un vecin care să te ajute şi tu să îl ajuţi pe el. Nu ştiu, când pleci în concediu, să aibă grijă să arunce un ochi, să vadă ce se întâmplă, să nu intre cineva la tine în casă, să îţi ude florile, cum sunt unii. La mine să aibă grijă să se uite la animale", spune jurnalista.

Cristina Ţopescu s-a gândit să închirieze una din case. Însă gândul că ar putea da peste nişte chiriaşi-problemă o opreşte să facă acest pas. Şi, din moment ce nici chiriile nu mai sunt ce-au fost odată, Cristina preferă ca deocamdată să nu ia în calcul această variantă. "Bătaia de cap pe care ţi-o poate aduce un chiriaş dificil nu merită niciun ban din lume", precizează Cristina Ţopescu.

Prezentatoarea de ştiri a călătorit mult. Iar dacă o întrebi dacă există un loc pe pământ unde s-ar muta şi mâine, răspunsul e unul singur: Sicilia. A fost acolo într-o vacanţă, acum trei ani şi i s-a lipit de suflet. "Un loc care pe mine m-a fermecat, care mi-a mers la suflet şi în care o să revin cât de curând... nu ştiu dacă să stau acolo mi-ar plăcea, dar mă simt foarte bine acolo, este Sicilia", încheie Cristina Ţopescu.


1 November 2010