Firma Imopost Developments, detinuta de omul de afaceri Sorin Creteanu (59% - prin intermediul firmei Procema) si Posta Romana (40,3%), a demolat cladirea postei de pe strada Matei Milo, din spatele hotelului Novotel din centrul Bucurestiului, cu intentia de a construi un imobil de 12-14 etaje cu spatii de birouri si comerciale.

sursa:http://www.toughchanges.roCreteanu este un om de afaceri discret din Bucuresti, care controleaza grupul de firme ComNord, dezvoltatorul ansamblului rezidential Ten Blocks din Militari, si totodata a fost implicat in constructia proiectului Baneasa din nordul Capitalei, detinut de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

"Vrem sa construim un imobil cu functii multiple, birouri si spatii comerciale, cu o suprafata supraterana de 12.000-14.000 de metri patrati si parcari la subsol. Avem PUZ (plan urbanistic zonal - n.r.) pentru acest proiect de cativa ani, iar acum se lucreaza la proiectul tehnic pentru faza de obtinere a autorizatiilor, de care depinde totodata si inceperea lucrarilor", a declarat pentru ZF Cristian Tudor, director general al Imopost.

Un astfel de proiect ar implica o investitie de 30-40 mil. euro, potrivit estimarilor ZF, cladirea urmand sa aiba o inaltime comparabila cu cea a hotelului Novotel, care numara 12 etaje supraterane.

 

 

Sursa

6 April 2010