Preţurile apartamentelor din Berceni o iau în sus. Auzind de Prima Casă şi sperând că le va aduce mai mulţi bani, proprietarii s-au grăbit să ridice preţurile. Dar unii s-au aruncat exagerat şi nu au mai ţinut cont că au scumpit locuinţele atât de mult încât nu se mai încadrează în suma garantată de stat.

Sunt foarte multe cereri prin Prima Casă. O singură tranzacţie am reuşit să o facem, dar era vorba de un imobil nou. Avem antecontracte pe apartamente vechi în Berceni, dar cu Prima Casă  nu am finalizat, însă aşteptăm să vedem dacă vor trece de evaluări pentru că preţurile sunt destul de ridicate. Două camere într-un bloc din '70  au fost tranzacţionate cu 58.000 euro. De la lansarea programului există o tendinţă de creştere, proprietarii confruntându-se cu un val de clienţi neaşteptat au mărit preţurile cu circa 20%, faţă de mai-iunie acest an. Nu este o creştere reală, este o creştere determinată de lansarea programului Prima Casă." susţine Marius Negoiţă, Director Nemar Imobiliare.

S-au încheiat peste 100 de antecontracte cu Prima Casă. Având în vedere că se lucrează cu statul şi este mai greoi, birocraţia este foarte mare, estimăm că în două-trei săptămâni vor începe să curgă contractele" este de părere Victor Alexandru, Director Premier Imobiliare -Oltenitei.

Vor curge probabil, dacă şi proprietarii mai lasă la preţ. În condiţiile de faţă oferta din Berceni pentru Prima Casă este relativ mică.

Şi-au schimbat un pic atitudinea, în sensul că nu mai sunt la fel de maleabili, dacă până în mai erau dispuşi la negoceri masive, practic te rugau să vii cu un client la ei, acum având multe vizionări, existând un interes mare pentru apartament sunt un pic mai reticenţi în a negocia preţul. De acceptat, acceptă mai toţi vânzarea prin Prima Casă" spune Marius Negoiţă.

Vânzătorii acceptă Prima Casă, dar preţurile nu se prea încadrează. Fie că pot vinde prin programul Prima Casă, fie că nu, proprietarii au scumpit casele.

Blocurile vechi, cele de dinainte de cutremurul din '77, la apartamentele cu două camere şi acolo preţurile sunt destul de ridicate, peste 50.000 euro, în condiţiile în care nu sunt amenajate, nu au dotări. Garsonierele sunt şi ele la preţuri destul de mari, se apropie de 50.000 euro, în blocurile după '80, garsonierele în blocurile dinainte de '77 sunt undeva în jur de 40.000. Găsim apartamente de două camere, 50 mp, construit în 1980 la peste 60.000 euro şi ne referim la zone ca Apărătorii Patriei, Şos Olteniţei, în partea dinspre ieşirea din oraş" mai spune Marius Negoiţă.

In ceea ce priveşte oferta de apartamente noi, agenţii imobiliari spun ca nu este prea bogată.

În Berceni nu ne întâlnim, ca în alte cartiere, cu foarte multe ansambluri rezidenţiale noi, asta este un mic handicap al acestei zone. Poate că în alte zone s-a inchis această activitate, ar trebui să vină şi în sud. Sunt vreo patru-cinci proiecte în realizare, sunt încă vreo şapte-opt în curs de începere a lucrărilor" ne-a declarat Victor Alexandru.

Despre proprietari ştim că nu prea negociază, dar despre cumpărători ce se spune?

 

În Berceni cumpără omul obişnuit, nu sunt acei cumpărători pe care suntem obişnuiţi să îi vedem în nord, la cravată.

Aici sunt oameni obişnuiţi care au un mic business, venituri medii, cumpără două-trei camere, confort 1 şi confort 2, foarte mulţi tineri.

Nu mai sunt clienţii de acum opt-zece ani când la trei vizionări cumpărau un apartament, sunt mai pretenţioşi, faptul că piaţa imobiliară s-a maturizat, la fel şi clientela, nu mai sunt acele discuţii interminabile, oamenii ştiu ce au de făcut, au nişte puncte pe care şi le stabilesc înainte de a veni la vizionare," susţine Victor Alexandru.

Chiriile au scăzut şi în Berceni, la jumătate din cauza cererii mici. O garsonieră care se închiria cu 400-500 euro, acum se închiriază cu 250 euro, mobilată.

Un apartament cu două camere care era undeva peste 500 euro, acum este 300 euro" spune Marius Negoiţă.


 

Avantajele cartierului Berceni, potrivit agenţilor imobiliari:

 • Metrou
 • Mijloace de transport în comun de suprafaţă
 • Spaţii verzi
 • Centre comerciale multe
   

Dezavantajele cartierului Berceni, potrivit agenţilor imobiliari: 

 • Trafic aglomerat în zona Big Berceni 
 • Poluare

 

Oferte imobiliare zona Berceni:

Oportunităţile zonei  Berceni-  click AICI

Alte oferte din zona Berceni:

 • Oferta de apartamente din  Berceni - vanzari | inchirieri
 • Oferta de case/vile din Berceni - vanzari | inchirieri
 • Oferta de birouri din Berceni - vanzari | inchirieri
 • Oferta de spatii comerciale din Berceni - vanzari | inchirieri
 • Oferta de terenuri din Berceni - vanzari
 • 1 September 2009