Cei care au apelat la creditele punte pentru a-şi lua locuinţe în ultimii doi ani ar putea ajunge pe stradă, deoarece criza financiară a ros valoarea imobilelor.Creditul punte funcţionează după un principiu simplu: proprietarul unei locuinţe doreşte să o schimbe, astfel că apelează la bancă pentru a obţine suma necesară pentru a plăti avansul necesar achiziţiei noii locuinţe.

sursa:evz.roDacă îndeplineşte condiţiile de creditare, banca îi acordă creditul punte, pe care trebuie să îl achite în termen de cel mult doi ani de la acordarea împrumutului. În această perioadă, clientul plăteşte băncii doar dobânda aferentă sumei împrumutate.

Banii necesari stingerii creditului ar trebui obţinuţi în urma vânzării proprietăţii deţinute iniţial.

Însă, valoarea apartamentelor cu două camere a scăzut în ultimul an cu 50-60%, în vreme ce preţul mediu al unui apartament cu trei camere s-a înjumătăţit, potrivit datelor furnizate evz.ro de evaluatorul imobiliar Mihai Grigore.

“Preţurile au scăzut atât de mult încât creditul este mult mai mare decât suma pe care o poate obţine cumpărătorul din vânzarea imobilului vechi. În plus, el a plătit timp de unu-doi ani dobânda şi comisioanele aplicate de bancă. Astfel, din vânzarea apartamentului nu ar acoperi nici măcar jumătate din valoarea creditului”, a explicat pentru evz.ro Mihai Grigore.


 

Sursa

8 January 2010