Moneda europeană este în topul preferinţelor românilor care aleg un credit ipotecar, de o bună bucată de vreme. Însă lucrurile încep încet să se schimbe – cererile pentru credite în lei au urcat simţitor, de-a lungul anului 2013. Una dintre cele mai mari instituţii din România anunţă că soldul creditelor ipotecare în lei a crescut de peste patru ori.

33067-credit.jpgDe-a lungul anului trecut, Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat o creştere de peste patru ori a soldului creditelor ipotecare acordate în monedă naţională. Astfel, după o lungă perioadă în care creditele în euro erau cele mai solicitate, au început să devină o variantă atractivă şi creditele ipotecare în lei.

Astfel, a urcat simţitor numărul solicitărilor pentru credite în monedă naţională venite din partea clienţilor interesaţi să facă o investiţie imobiliară. În cadrul BCR, 1 din 3 clienţi ia un credit în lei pentru a-şi achiziţiona o locuinţă.

„Din poziţia de lider al pieţei bancare ne dorim în continuare să sprijinim piaţa imobiliară din România prin oferte foarte atractive şi soluţii de finanţare complete. În prezent, BCR are cea mai bună soluţie de finanţare din piaţă, atât pentru clienţii care achiziţionează o primă locuinţă, cât şi pentru cei care doresc să-şi îmbunătăţească condiţiile locative prin modernizarea sau schimbarea celei deţinute. Suntem astfel bucuroşi să putem ajuta clienţii în realizarea unuia dintre cei mai importanţi paşi din viaţă: achiziţionarea/construcţia/modernizarea unei locuinţe”, declară Andrew Gerber, director Produse Retail în cadrul BCR.

AFLĂ Cum mai poţi economisi, cu un credit ipotecar? Rambursarea parţială: 150 lei/lună te ajută să salvezi 14.000 euro

 
 

 

17 February 2014