C:\WINDOWS\Desktop\RUN-B.I\w37\info_run_ziual_2708.html

 

ghid1.gif (733 bytes) infotitlu.gif (651 bytes)
  
Creditele ipotecare acordate de ING a crescut cu peste 85 la suta

STIRI ACASA -  09.12.2003


           Volumul creditelor ipotecare acordate de ING Bank Romania a inregistrat ,in ultimele trei luni, o crestere de peste 85 la suta, depasind 195 miliarde lei, in prima jumatate a lunii noiembrie, informeaza oficiali ai bancii.

           "Faptul ca volumul creditelor acordate aproape s-a dublat in numai trei luni demonstreaza ca pachetele de credite ipotecare de la ING raspund cerintelor pietei si sunt deosebit de competitive", a anuntat Paul Prodan, director executiv servicii bancare pentru persoane fizice al ING Bank Romania.

           "Succesul creditelor in lei dovedeste ca oamenii au inteles ca prin acestea se protejeaza mai bine impotriva riscului valutar. In momentul de fata, in Romania majoritatea salariilor sunt in lei. Comparatia ratelor poate parea in defavoarea leului in acest moment, insa oamenii incep sa se obisnuiasca sa priveasca in perspectiva si sa coreleze corespunzator cifrele cu nivelul estimat al inflatiei", a precizat Paul Prodan, intr-un comunicat remis ROMPRES.

            Potrivitit unor statistici elaborate recent de banca, peste 60 la suta dintre solicitantii de credite de la ING au varste cuprinse intre 25 si 39 de ani si sunt casatoriti. In proportie de 38 la suta, solicitantii au un copil, iar 46 la suta nu au copii. Peste 83 la suta dintre solicitantii de credit ipotecar de la ING au studii superioare.

            Studii recente realizate pe un esantion reprezentativ la nivel national de potentiali solicitanti de credite ipotecare arata ca marea majoritate - 69 la suta - locuiesc in orase mari - cu peste 200.000 de locuitori. Bucuresti este primul oras in acest clasament, cu 32 la suta, urmat de orasele din Transilvania (23 la suta), Muntenia - cu exceptia Bucurestiului (16 la suta), Oltenia (10 la suta) si Moldova (8 la suta).

           ING Bank a lansat cele patru variante ale pachetului de credite ipotecare in aprilie 2003, acesta fiind primul sau serviciu financiar destinat persoanelor fizice.

           Creditul ipotecar ING are cea mai lunga perioada de rambursare disponibila pe piata romaneasca - pana la 25 de ani - si se acorda pentru achizitionarea sau constructia de locuinte, precum si pentru lucrari de imbunatatire a locuintei.

           ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala cu o traditie de peste 150 de ani. ING Group activeaza in 60 de tari si deserveste un numar de 50 milioane de clienti in intreaga lume, oferind servicii financiare integrate: servicii bancare, de asigurari si managementul activelor.

           ING Romania are un numar de peste 700 de angajati carora li se adauga o retea de 2.500 de consultanti de asigurari. Reteaua teritoriala acopera peste 63 de orase prin intermediul agentiilor bancare si de asigurari.

 

 

9 decembrie 2003