Credite ipotecare cu garantii viitoare
Ziarul Ziarul - 28.02.2006
 

Daca vrei sa-ti ridici o locuinta prin credit ipotecar poti garanta imprumutul chiar cu casa respectiva, chiar daca aceasta inca nu exista.

Legea de modificare a Legii 190/1999 privind creditul ipotecar pentru investitii imobiliare a fost adoptata de Parlament si trimisa spre promulgare in urma cu o saptamana. Actul normativ vine cu o serie de prevederi care permit obtinerea mai usoara a unui imprumut ipotecar.

AVANTAJE

Dar care sunt principalele avantaje, in special pentru tinerii care vor sa-si construiasca o casa? Potrivit BankingNews, acestia vor avea acces mai facil la creditul ipotecar pentru construirea unei locuinte. Conform sursei, ipoteca se va inscrie pe un bun (imobil) care inca nu exista, sau pe o constructie partial ridicata, nefinalizata. O constructie este considerata finalizata din punct de vedere legal atunci cand a fost incheiat procesul-verbal de receptie finala a constructiei.

PREVEDERI LEGALE

Potrivit actului normativ de modificare a Legii 190/1999 privind creditul ipotecar pentru investitii imobiliare, postat pe avocatnet.ro, creditul ipotecar pentru investitii imobiliare se acorda in anumite conditii. Astfel, cei care doresc un astfel de imprumut pot folosi banii pentru investitii imobiliare (constructii). Creditul mai poate fi folosit si in scopul rambursarii unui credit ipotecar pentru investitii imobiliare contractat anterior.

Articol integral in Ziarul Ziarul

Arpad Dobre
Ziarul Ziarul
 

28 februarie 2006