Credit pentru casa garantat cu ipoteca

Ziarul Ziarul - 21.04.2006
 

Vrei sa-ti cumperi o casa, dar nu ai bani de avans pentru un imprumut imobiliar? Poti lua un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca.

Problema este ca pentru acest imprumut trebuie sa garantezi creditul cu o alta locuinta. Nu e obligatoriu sa fie locuinta ta, poate fi si a unui tert (parinti, alte rude etc.).

CONDITII

In ultima vreme, o serie de banci au inceput sa ofere credite pentru nevoi personale garantate cu ipoteca. Printre acestea se numara si BCR, de la care poti obtine creditul Maxicredit Super BCR sau Maxicredit Extra BCR, pe 20 de ani. Suma maxima pe care o poti primi este egala cu cel mult valoarea imobilului (terenului) adus ca garantie. Poti sa faci dovada ca esti in stare sa rambursezi creditul atat prin veniturile tale lunare (salariu, venituri din inchirieri, dividende etc.) cat si prin ale coplatitorilor (salariul sotiei/sotului, veniturile parintilor sau ale altor rude etc.). Rata lunara (credit plus dobanda) nu poate depasi o treime din aceste venituri (fie doar ale tale, fie cumulat, cu ale familiei, daca decideti sa platiti impreuna creditul).

Articol integral in Ziarul Ziarul


Arpad Dobre
Ziarul Ziarul
 

21 aprilie 2006