Guvernul vrea să construiască linia de metrou Victoriei-Otopeni cu ajutorul japonezilor. Executivul a decis să lanseze, în perioada imediat următoare, procedurile de contractare de la Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA) a unui împrumut în valoare de aproximativ 340 milioane euro pentru finanţarea lucrărilor de construcţie.

sursa:http://bucuresti.tourneo.roDocumentul prevede încheierea unui acord în formă simplificată, prin schimb de note, între guvernele României şi Japoniei privind acordarea, prin Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei, a unui împrumut în valoare de 338,9 milioane euro, pentru proiectul de realizare a legăturii reţelei de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni.

Conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, valoarea totală a investiţiei, derulată pe o perioadă de şapte ani, va ajunge la 1,05 miliarde de euro, dintre care 214 milioane euro vor fi alocaţi achiziţiei de utilaje şi echipamente, potrivit Mediafax.

Linia de metrou va avea o lungime de 15,79 kilometri şi 19 staţii. Noua linie va fi operată cu 21 de trenuri şi va avea o capacitate de transport de 50.000 de călători pe oră pe un singur sens.

Staţiile au fost stabilite la Piaţa Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Expoziţiei, Piaţa Presei Libere, DN1, Aeroportul Aurel Vlaicu Băneasa şi Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni.

Reprezentanţii companiei japoneze Itochu i-au transmis premierului Emil Boc, cu ocazia unei vizite efectuate în România în 2009, că intenţionează să participe la realizarea proiectului noii magistrale, notează money.ro.


24 February 2010