Într-un raport recent, Deutsche Bank arăta că preţurile proprietăţilor imobiliare din Dubai continuă să scadă pe fondul instabilităţii politice din Orientul Mijlociu. Acest lucru se poate observa şi în cazul proprietăţilor din faimoasa Insula Palmier - Jumeirah.

19584-palm_jumeirah_28962600.jpgÎncă din noiembrie 2008, dezvoltatorul a înregistrat scăderi ale vânzărilor. Din disprerare, acum se practică reduceri de preţ de 70%, potrivit arabianbusiness.com. Astfel, cel mai ieftin apartament, care are o suprafaţa de 243 mp este scos la vânzare la un preţ redus de 320.000 de euro, cu mult mai ieftin decât un apartament cu patru camere, de 230 mp din zona Primăverii, Bucureşti, care costă 1,5 mil. euro.

Scăderea preţurilor vine la o săptămână după anunţul autorităţilor din Emiratele Arabe Unite de a prelungi viza investitorilor în imobiliare de la şase luni, la trei ani. În prezent, proprietarii străini care deţin imoble cu o valoare de peste 180.000 de euro sunt eligibili pentru viza de şase luni, care trebuie reînnoită la expirare.

Preţurile proprietăţilor imobiliare din Dubai sunt în continuă scădere. Un analist citat de arabianbusiness.com spune că în ciuda eforturilor şi discuţiilor cu privire la revigorarea sectorului imobiliar, nu există nici un semn vizibil de revenire.

Proiectul insulei, care include şi proprietăţi comerciale, dar şi hoteluri, a fost pornit în 2001, iar prima fază a fost finalizată în 2006. Costurile totale de construcţie au fost de 12,3 miliarde de dolari, iar proiectul a fost realizat şi construit de compania Nakheel, deţinută de stat.


Sursa

5 July 2011