Complexul Cortina Residence din Bucureşti, dezvoltat de firma Cefin Real Estate, în faliment, este scos la vânzare din nou , la un preţ mai mic, de 7,33 milioane euro, în condiţiile în care firma avea datorii de aproape 26 milioane euro în momenul intrării în insolvenţă, în anul 2010 , relateaza Mediafax.

28607-cortina-residence-din-bucuresti-scos-din-nou-la.jpgLichidatorul judiciar a organizat mai multe licitaţii până acum, preţul anterior de pornire fiind stabilit la 9,2 milioane de euro.

Licitaţia pentru vânzarea complexului, amplasat în zona Băneasa, va avea loc pe 18 decembrie, lichidatorul judiciar fiind firma BDO Business Restructuring.

Firma Cefin Real Estate Alpha este deţinută de grupul italian Cefin şi fondul de investiţii american Heitman.

Compania a intrat în insolvenţă în luna iunie 2010 , iar printre creditori se numără băncile Investkredit şi Volksbank, precum şi compania Romprest Service şi firma de construcţii elenă Edrasis Psallidas. Tot în 2010 a fost pronunţat falimentul ansamblului.

În aprilie 2007, dezvoltatorul a obţinut o linie de credit de 37,7 milioane de euro de la Volksbank şi Investkredit.

Lucrările de construcţie a complexului, totalizând 270 de locuinţe, au fost stopate în 2009, când 114 locuinţe erau deja vândute.

Investiţia pentru dezvoltarea complexului era estimată în 2006, la anunţul proiectului, la 44 milioane de euro.

Cefin este implicat în mai multe proiecte imobiliare în România, cele mai mari pe segmentul spaţiilor industriale, iar în sectorul auto este cel mai important dealer Iveco de pe piaţa locală şi acţionar al firmei care importă marca Ferrari.

Heitman este una dintre cele mai mari companii de management al investiţiilor imobiliare, cu active de circa 13,5 miliarde de dolari. Clienţii companiei includ instituţii internaţionale şi americane, fonduri de pensii, fundaţii şi investitori individuali.

În ultimii ani, mai multe complexuri imobiliare din Bucureşti au intrat în insolvenţă sau în faliment din cauza scăderii drastice a vânzărilor de locuinţe, printre cele mai notabile cazuri fiind Asmita Gardens, Blue Tower, Ibiza Sol sau Laguna Residence.

 

Sursa

7 decembrie 2012