Corbeanca Forest, un nou proiect imobiliar in Romania
Curierul National - 13.07.2006
 

Compania Marr Capital, divizia romana a grupului international Marr, debuteaza pe piata romaneasca de real-estate cu ansamblul imobiliar Corbeanca Forest. Programul investitional de 70 milioane de euro al Marr Group include, in afara de Corbeanca Forest, si un proiect mai amplu - un alt cartier de vile - situat tot in zona Corbeanca. "Pentru ambele proiecte Marr va colabora cu jucatorii importanti pe piata din Romania. Scopul nostru este sa aducem calitatea la un pret corect", a declarat Marat Safin, presedintele Marr Group.

Ansamblul rezidential Corbeanca Forest este alcatuit din 100 de vile cu suprafete construite de 220 mp, respectiv 294 mp, al caror pret pe metru patrat construit este de 850 de euro fara TVA.

Proiectul, care va fi construit pe o suprafata de 7,5 hectare, va fi livrat pe piata peste 18 luni, nefiind conditionat de vanzare, a precizat Ionut Bordei, reprezentantul Eurisko, agentul exclusiv pentru cartierul de vile.

Investitia Marr Capital este finantata de un puternic grup financiar austriac, care activeaza si pe piata din Romania. Constructia fiecarei unitati in parte va dura 4-5 luni, 33 dintre case fiind deja vandute, a mai adaugat Bordei. "Acest proiect marcheaza inceperea primei noastre investitii imobiliare in Romania, o piata foarte importanta pentru firma pe care o reprezint", a spus presedintele Marr Group.

Developerul Corbeanca Forest are o experienta notabila pe pietele internationale de real-estate, dezvoltand proiecte rezidentiale de anvergura in special in Rusia si in fostele regiuni sovietice. Deocamdata, Marr Group va investi doar in proiecte imobiliare. Rata profitabilitatii pentru cladirile de birouri este foarte mica in Bucuresti, in comparatie cu Moscova de exemplu, a afirmat Safin, insa nu exclude investitii de anvergura pentru o piata romaneasca mai stabila. "Costul achizitiei terenurilor pentru alt tip de proiecte real-estate este foarte mare in Romania, iar posibilitatile sunt reduse din cauza terenurilor care au suprafete foarte mici", a conchis Safin.


Simona Decu-Jerep
Curierul National
 

13 iulie 2006