Proiectul prezentat de belgieni va trebui însă regândit, municipalitatea nefiind de acord ca 70% din suprafaţă să fie dedicată hipermarketului.

19532-b_eforie_nord_hotel_coral_5474.jpgProvera Rom, compania care a achiziţionat terenul din Centrul Civic al Braşovului pe care a funcţionat fosta uzină Hidromecanica, a prezentat Primăriei planurile pe care le are în vederea construirii unui centru multifuncţional şi a unui hipermarket Cora. Proiectul prezentat va trebui, însă, modificat.

Primarul George Scripcaru spune că 70% din terenul de patru hectare pe care compania l-a cumpărat cu 54,080 milioane de lei este atribuit hipermarketului, procentul fiind des-tul de mare pentru zona în care va fi amplasat.

"Este o primă discuţie şi deocamdată considerăm că amprenta pe sol a hipermarketului este mare, ea ocupând cam 70% din suprafaţa construită. Partea comercială nu poa-te fi construită după şablonul marilor supermarketuri din afara ora-şului, pentru că este vorba de Centrul Civic şi trebuie să se încadreze din punct de vedere urbanistic în zonă. Le-am solicitat să restrângă zona destinată hipermarketului şi să vină întâi cu partea de construcţie de birouri, hotel, locuinţe, locuri de parcare. Comisia de urbanism a prezentat şi ea o serie de amendamente şi observaţii care vor trebui incluse în proiectul final", ne-a declarat primarul George Scripcaru.

Suprafaţa pe care o are la dispoziţie această firmă este de aproximativ patru hectare pe care intenţionează să construiască şi un hotel cu 14 etaje, galerii comerciale cu patru etaje, imobile cu birouri şi locuinţe de trei sau patru etaje. În subteran, pe două niveluri, vor fi amenajate 1.264 de locuri de parcare, iar o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi va fi zonă verde.

Directorul general al reţelei de hipermarketuri Cora România, Philippe Lejeune, a declarat în luna martie că investiţiile în centrul comercial pe care compania îl va ridica la Braşov pe amplasamentul care a fost ocupat până în urmă cu câţiva ani de compania Hidromecanica, se vor ridica la 60 de milioane de euro. Lucrările vor începe în cursul aces-tui an şi centrul comercial va fi dat în folosinţă anul viitor, urmând ca ancoră să fie un magazin "Cora".

Compania Provera Rom SRL are ca acţionar o firmă olandeză înregis-trată în Rotterdam, Delparro BV, care are ca obiect de activitate intermedieri în comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun, şi este administrată de un cetăţean francez cu domiciliul în Ungaria. În România, compania intermediază comerţul cu bunuri alimentare pentru lanţurile de magazine ale grupului Delhaize. Grupul Delhaize deţine, la vedere, în România, hipermarketurile Cora şi supermarketurile Profi şi Mega Image.


Sursa

1 July 2011