Omul de afaceri George Copos, cu afaceri de zeci de milioane de euro in industria hoteliera, va investi circa 22 milioane de euro in 2010 in renovarea si modernizarea hotelurilor Hilton si Crowne Plaza din Capitala, precum si in deschiderea unui hotel boutique in Poiana Brasov.

sursa:wall-street.roGeorge Copos va deschide la Poiana Brasov, in decembrie, un hotel de 100 de camere, clasificat la patru stele plus, in urma unei investitii estimate la zece milioane de euro. "Unitatea va fi construita pe fundatia actualului hotel Sportul din Poiana Bravov, din care vom pastra doar "carcasa". Lucrarile vor incepe la 15 martie, iar deschiderea hotelului va fi pe data de 10 decembrie", a declarat George Copos.

El a adaugat ca proiectul pentru acest hotel este in lucru de 4 ani. "In toata aceasta perioada am lucrat la proiect impreuna cu arhitecti austrieci de renume. Hotelul va avea o piscina exterioara, care va fi functionala si iarna, si un centru SPA la cele mai inalte standarde", a mai mentionat Copos.

Acesta nu a exclus nici varianta afilierii hotelului la un lant international.

Circa 12 milioane de euro pentru renovarea Hilton si Crowne Plaza

Pe langa proiectul din Poiana Brasov, Copos si-a propus anul acesta si renovarea unitatilor de cinci stele din Capitala, Hilton si Crowne Plaza. "Voi investi circa 12 milioane de euro in "schimbarea la fata" a celor doua hoteluri. La aceste proiecte am lucrat cu arhitecti londonezi, iar acest lucru se va vedea: Hilton va fi adus, din punct de vedere arhitectural, la stadiul din 1916", afirma Copos, care initial declarase ca investitia se va ridica la doar 4 milioane de euro.

 


Sursa

22 February 2010