Contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania a fost reziliat, a declarat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova. În urma acestei decizii, statul român trebuie să plătească companiei americane 37,2 milioane euro şi datorii de 50 milioane euro.

30571-bechtel-scos-de-pe-autostrada-contractul-va-fi-.jpgPremierul  a criticat faptul că Dan Şova a anunţat presa că înţelegerea cu Bechtel pentru autostrada Transilvania va fi reziliată luni, 27 mai, arătând că acesta nu trebuia să spună nimic până nu încheia negocierile.

Cred că a fost prea transparent, că nu trebuia să vă spună nimic până nu încheia negocierea. Dacă v-a anunţat înainte să încheie negocierile, înseamnă că a greşit”, a spus Ponta jurnaliştilor.

Şova a declarat luni pentru Mediafax că rezilierea contractului este o chestiune de zile şi că mai sunt unele detalii de pus la punct în această perioadă.

Şova a declarat că luni, 27 mai, va fi reziliat contractul cu compania americană Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania, tot atunci urmând să fie anunţată şi suma pe care o mai are de achitat statul către constructor.

El a arătat atunci că sunt discutate ultimele detalii privind rezilierea acordului şi că suma despăgubirilor către Bechtel a fost deja stabilită, urmând să fie comunicată oficial luni.

 

CITEȘTE ȘI: Investiţii de miliarde de euro în infrastructură. Ministrul Transporturilor anunţă planuri măreţe

 

30 May 2013