Fondul de investitii britanic TRI Investments, care a mai cumparat anul trecut 69 de apartamente in ansamblul Perla Residence din Pipera, a finalizat in luna decembrie a anului trecut achizitia altor 69 de apartamente in proiectul Eminescu View din centrul Capitalei, pe care a platit 11,5 milioane de euro plus TVA.

sursa:mediafax.roPretul mediu platit pe apartamentele care au suprafete cuprinse intre 60 si 250 mp s-a ridicat la 166.000 de euro, incluzand costurile cu locul de parcare. Tranzactia a inceput de fapt din 2008, in decembrie 2009 avand loc finalizarea achizitiei, odata cu livrarea apartamentelor.

"Investitorii intentioneaza sa le vanda direct sau printr-un sistem "let to buy", prin care clientii pot inchiria locuintele inainte sa le achizitioneze", a declarat Alin Buftea, senior associate al firmei de avocatura DLA Piper, care i-a asistat pe britanici la achizitia ambelor portofolii, cu o valoare cumulata de 27 mil. euro.

Proiectul Eminescu View a fost dezvoltat de compania israeliana Future Group, care a ramas proprietarul spatiilor comerciale din partea inferioara a imobilului.Investitorii speculativi de pe piata locuintelor si-au restrans puternic activitatea anul trecut, renuntand chiar la numeroase contracte deja semnate.

Anul trecut una dintre putinele tranzactii cu un portofoliu de locuinte a fost cea prin care firma cipriota Secure Management a cumparat 33 de apartamente in ansamblul rezidential Doamna Ghica Plaza.Reprezentantul DLA Pipera apreciaza ca un numar important de proiecte imobiliare ar putea fi reluate in acest an, in incercarea dezvoltatorilor de a reduce din pierderi.

"Sunt multe proiecte in care dezvoltatorii ar pierde multi bani daca le-ar abandona si atunci decid sa mai faca un efort pentru a le duce la capat si astfel le-ar putea materializa mai usor", spune Buftea.

 

Sursa

1 February 2010