Compania turca Ozer Construction, care a construit cladirea de birouri America House din Capitala, a intrat in procedura de insolventa dupa ce Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) a admis cererea companiei, care a primit de la inceputul anului zece cereri de declansare a insolventei din partea furnizorilor si a beneficiarilor.

Foto::zf.roOzer are insa peste 100 de creditori, care au de recuperat cel putin 30 de milioane de euro, potrivit ultimelor informatii disponibile. ZF a anuntat de la jumatatea lunii septembrie ca Ozer Construction se afla la un pas de intrarea in insolventa.

Printre companiile care au solicitat declansarea procedurii de insolventa se numara Saint-Gobain Construction Products Romania (fosta Rigips Romania), dezvoltatorul imobiliar Willbrook Management si Regatta Evaluari, care au de incasat peste 580.000 de lei (140.000 de euro) alaturi de alti sapte creditori.

Saint-Gobain Construction Products Romania are de recuperat 100.000 de lei, plus penalizari, potrivit datelor furnizate de compania de recuperari de credite Urban si Asociatii.

Ozer Construction a fost implicata in constructia proiectului rezidential Oxford Gardens (250 de vile, investitie a companiei Willbrook) si Felicity (1.000 de locuinte, dezvoltate de GTC). Constructorul este cunoscut in primul rand pentru realizarea primului mall din Capitala (Bucuresti Mall) si a cladirii America House, cel mai scump imobil de birouri vandut in Bucuresti.

 

Sursa

13 October 2009