Compania Vito Instal, antreprenor in domeniul instalatiilor termice si termoizolatii, a depus in data de 17 februarie, la Tri­bu­nalul Bucuresti, o cerere privind declansarea procedurii de in­sol­venta a Danya Cebus Rom, subsidiara a Africa Israel Investments Ltd.

16531-afi-palace-cotroceni-poza-1.pngDosarul va fi judecat de instanta pe 20 aprilie, acesta fiind al doilea caz deschis de creditor in vederea rezolvarii litigiului financiar cu Danya Cebus Rom dupa ce, in decembrie 2010, firma Vito Instal a inregistrat la Tribunalul Bucuresti o cerere de somatie de plata, avand termen de jude­care 18 ianuarie 2012. Anul trecut, Danya Cebus Rom a mai facut obiectul unei cereri de insolventa din partea Sidma Romania, producator si furnizor de otel, iar in 2009 a avut un litigiu cu Gotika Euro Construct.

Danya Cebus a lucrat la primul proiect major al AFI Europe din Romania - AFI Palace Cotroceni din Bucuresti. Constructorul a avut o cifra de afaceri de aproximativ 120 mil. euro si un profit net de 2,63 mil. euro in 2009, potrivit Ministerului Finantelor.


Sursa

21 February 2011