Premieră pentru constructorii care ridică imobile în mod ilegal în Capitală.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 a dispus oprirea construcţiei unui bloc din strada Mihai Eminescu 188 din Capitală, din cauza pagubelor cauzate imobilelor din vecinătate, precum şi începerea urmăririi penale a administratorului firmei de construcţii, Cristian Ţoi.

Procurorii au luat, ieri, decizia de a opri lucrările de construcţie a clădirii, situată într-o zonă protejată a Capitalei, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul". Aceştia precizează că beneficiarul construcţiei este firma controlată de familia fostului deputat PSD Viorel Gheorghiu. Totodată, aceştia subliniază că ridicarea blocului a cauzat pagube importante clădirilor din vecinătate, în special celor de la numărul 186, unde un corp de clădire s-a prăbuşit parţial, după care au căzut şi stålpii de susţinere. În plus, clădirea de la numărul 184 are pereţii fisuraţi, iar tasarea pardoselilor se accentuează.

Cei care au sesizat mai arată că Tribunalul Bucureşti a dispus, în martie, suspendarea autorizaţiei de construire a blocului, iar Primăria Capitalei a dipus oprirea oricăror lucrări, în momentul în care aceasta ajunsese la etajul al doilea, însă firma a continuat să ridice imobilul.

„În prezent, construcţia a ajuns la etajul al şaptelea, profitåndu-se de faptul că ITCB a tolerat executarea de lucrări, fără a lua măsuri concrete de stopare a acestora. Urmare a plångerii penale, înaintată de Parchetul de pe långă Judecătoria Sectorului 2, a dispus începerea urmăririi penale a administratorului societăţii, Cristian Ţoi, pentru săvårşirea infracţiunii de continuare a executării lucrărilor, după oprirea acestora de către organele de control", se arată în comunicatul de presă.
Totodată, procurorul de caz a dispus oprirea tuturor lucrărilor pånă la finalizarea procesului, iar ITCB este obligat să ia toate măsurile necesare pentru respectarea rezoluţiei de oprire a lucrărilor.

 


Sursa

10 September 2010