In primele noua luni ale anului au fost construite 34.888 de locuinte de catre investitorii privati, un avans de sub 1% fata de 2008, in timp ce din fonduri publice au fost construite 3.282 de locuinte, plus 57%.

Constructia de locuinte din fonduri publice a accelerat in foto:zf.roprimele noua luni ale acestui an, cand au fost realizate aproape 3.300 de unitati, fata de 2.082 in perioada similara a anului trecut, dar obiectivul ministrului dezvoltarii si lucrarilor publice Vasile Blaga, de a construi 6.000 de case noi in acest an, pare greu de atins.

Anul viitor in schimb, in ceea ce priveste marile proiecte, numarul livrarilor de locuinte va fi redus, tinand cont ca anul acesta au fost incepute foarte putine dezvoltari de amploare.

Speranta vine din mediul rural

Speranta pentru piata materialelor de constructii pentru 2010 ramane miliardul de euro care este rulat aproape in fiecare an in mediul rural, o piata care ramane constanta cu o pondere de circa 50% din valoarea totala a constructiilor de locuinte. Zona de nord-est a tarii, respectiv nordul Moldovei, este regiunea in care sunt construite cele mai multe locuinte la nivel national si se observa totodata cea mai importanta crestere fata de anul trecut.

Sursa

7 December 2009