Vor castiga sau vor pierde pariul fratii Negoita? Sa iesi pe balcon si sa dai cu ochii de groapa de gunoi de la Glina sau de Protan, fabrica de neutralizare a deseurilor animale, nu mai este un cosmar, ci o realitate.

Constructia de blocuri langa groapa de gunoi de la Glina va continuaAntreprenorii nu se mai tem sa construiasca in zona de sud a Bucurestiului, cunoscuta mai ales pentru cele doua obiective.

Fratii Negoita au investit peste 100 de milioane de euro intr-un complex rezidential, in ideea ca zona se va dezvolta dupa ce problemele de poluare de la Protan se vor rezolva.

Robert si Ion Negoita au mizat pe preturile mici ale terenurilor, in comparatie cu alte zone.

Una din investitiile imo­biliare de amploare incepute de curand in Bucuresti sau, mai bine zis, la marginea aces­tuia, este complexul rezidential Confort City. Acesta este prezentat ca fiind amplasat intr-o zona "in care dominanta o vor reprezenta cladirile noi, cu aspect modern, construite la standarde europene".

Construirea acestor blocuri atrage atentia asupra avantajelor de a locui in aceasta zona, care in prezent este cunoscuta pentru ca acolo se afla fabrica Protan, concesionarul activi­tatii de ecarisaj la nivel national, si groapa de gunoi de la Glina.

Iar mirosurile care plutesc in aer, in special in zilele calduroase, nu prea te indeamna sa locuiesti in blocurile nou construite. Acestea sunt ridicate de doi milionari din top 300, fratii Robert si Ion Negoita, care mizeaza pe o dezvoltare a zonei, dupa ce Pro­tan nu va mai constitui o problema in ceea ce priveste poluarea.

In­vestitia a inceput in urma cu aproape doi ani, atunci cand fratii Negoita au cumparat o suprafata de 4,5 hectare de teren de la diferite persoane din Popesti-Leordeni, pentru sume de pana la o suta de euro pentru un metru patrat.

Con­fort City va avea 1.680 de aparta­mente intr-un final, din care, in prezent, sunt finalizate jumatate, iar aproape 700 sunt si vandute, potrivit lui Ion Negoita.Dintre cei care au cumparat lo­cuin­te, in jur de 150-160 au preferat sa faca rate direct la dezvoltator, pentru a evita restrictiile impuse de banci.

Investitia a fost evaluata la 110 de milioane de euro, din care terenul reprezinta aproape doua milioane de euro. Fratii Negoita spera sa obtina o rata a profitului de 15%-20%, dupa ce inainte de declan­sarea crizei economice anticipau un profit de 25%-35%.

"Bucurestiul e pentru locuit"

Ion Negoita spune ca motivul pentru care a ales sa construiasca in sudul Bucurestiului este potentialul de dezvoltare al zonei. "Am ales aceasta zona pentru simplul motiv ca Bucurestiul este pentru locuit, nu pentru industrie, si pentru ca este o zona care trebuie sa se dezvolte.

Mai mult, cele doua obiective (Protan si depozitul de deseuri) trebuie sa se puna la punct in ceea ce priveste autorizatiile integrate de mediu si anume, anul acesta, trebuie sa fie ecologizate si, respectiv, tehnolo­gizate", ne-a spus Ion Negoita.

Alte ar­gumente ale afaceristului sunt accesibilitatea usoara a zonei si fap­tul ca, din punct de vedere seismic, terenurile sunt cele mai bune din Bucuresti. "Investitia ar trebui sa fie gata in decembrie cel mai repede, martie-aprilie cel mai tarziu, in functie de vanzari", a adaugat Ion Negoita.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

7 July 2009