Omul de afaceri Costel Constanda, care a cerut în instanţă anularea contractului privind schimbul de terenuri cu municipalitatea, nu ar mai fi interesat de imobiliare, ci doar să obţină despăgubiri de la primărie, susţine viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu într-un interviu acordat agenţiei de ştiti NewsIn.

surasa: jurnalul.roPotrivit viceprimarului general, în cazul în care municipalitatea va fi obligată de instanţă să-i plătească lui Constanda despăgubirile pentru că nu a fost lăsat să construiască în Satul Francez, "se va îndrepta către consilierii din cauza cărora nu a fost aprobat acel PUZ", aceştia riscând să acopere din buzunarul lor cele 160 de milioane de euro.

La sfârşitul lui septembrie 2009, chiar înainte ca derogările de la regulamentele de urbanism să devină mult mai stricte, PUZ-ul ce i-ar fi permis lui Constanda să construiască o clădire de 28 de metri în Satul Francez nu a fost votat în şedinţa CGMB din cauza lipsei de cvorum.

Costică Constanda a cerut Tribunalului Bucureşti anularea contractului încheiat cu Primăria Capitalei prin care a cedat Parcul Bordei, câştigat prin decizia definitivă a instanţelor, pentru un teren în Satul Francez, deoarece susţine că municipalitatea nu şi-a îndeplinit obligaţia de a-i permite să construiască acolo.
Potrivit avocatului lui Constanda, Traian Briciu, omul de afaceri vrea anularea contractului, dar şi obligarea reprezentanţilor Capitalei la plata a aproximativ 160 de milioane de euro, daunele acordate în trecut de instanţă, precum şi contravaloarea terenului cedat, evaluat chiar de către municipalitate.

Tribunalul Bucureşti a amânat procesul pentru 14 iunie, urmând să stabilească valoarea taxei de timbru, dar şi pentru că la acest termen a fost lipsă de procedură cu Primăria Capitalei.
Scandalul Primăriei Capitalei cu omul de afaceri Costel Constanda a început în 2004 şi viza o suprafaţă de 28.000 mp, deţinută de acesta în Parcul Bordei. Pentru a recupera respectiva suprafaţă, municipalitatea i-a oferit lui Constanda terenuri totalizând aceeaşi suprafaţă în Cartierul Francez, din sectorul 1. Omul de afaceri a câştigat în instanţă şi despăgubiri de 18 milioane de Euro, pentru că nu a mai putut construi în Parcul Bordei, însă a renunţat la această sumă, cu condiţia realizării schimbului de terenuri prin care Primăria Capitalei oferă 28.000 mp în Cartierul Francez pentru terenurile lui Constanda din Parcul Bordei.





21 April 2010