Drepturile angajaților sunt luate în seros de tot mai multe companii care activează în România. Acest lucru este valabil în special în cazul celor cu acționariat străin. Paradoxal, criza imobiliară a contribuit și ea la bunăstarea angajaților: prețurile mai mici au încurajat angajatorii să investească în clădiri de ultimă generație, construite pentru a fi prietenoase cu cei care le vor trece pragul, cu mediul, dar și cu bugetele chiriașilor sau proprietarilor.

39651-cladire_birouri.jpgNumărul angajaților care lucrează în clădiri de birouri noi crește într-un ritm spectaculos, marcând record după record. Dacă anul trecut, 200.000 de persoane lucrau în medi office noi, pentru anul acesta este de așteptat ca numărul lor să crească.

Pentru prima dată, numărul celor care lucrează în clădirile de birouri moderne depășește 200.000. Pentru anul acesta, dacă ne raportăm la volumul anunțat al livrărilor și rata de neocupare marcată la finalul lui 2015, putem estima că numărul de angajați care lucrează în clădirile moderne ar putea ajunge la 240.000, la finalul anului”, explică Mihaela Gălățanu, Head of Research DTZ Echinox. 

Cei mai mulți dintre angajații care lucrează în birouri moderne se află în Pipera Sud, respectiv 38.000 de abgajai. Urmează tronsonul Barbu Văcărescu-Florească, unde lucrează 31.000 de angajați și Piața Victorieim, cu 25.000 de angajați. În Centru și în Băneasa, numărul angajaților din clădirile de birouri moderne urcă la 20.000. la polul opus, cele mai puțin populate clădiri office moderne se află în Est și Sud. Dar în timp ce orice angajat are condiții de lucru bune în clădirile de birouri moderne, cu adevărat spectaculoase sunt clădirile destinate operațiunilor principale, cunoscute drept headquarters. Acestea se află în zone precum Piața Victoriei - Aviatorilor, zona centrală și zona de Centru Nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu – Floreasca. Aceste clădiri oferă cea mai mare suprafață destinată fiecărui angajat în parte.

CITEȘTE ȘI:

 

7 March 2016