Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie pe segmentul serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru caldura din Romania, care vizeaza o posibila intelegere privind impartirea pietei intre trei operatori, respectiv Elsaco, Ista Romania si Techem Energy Service.

15433-95955_articol.jpgInvestigatia are ca obiect si posibila incalcare a Legii Concurentei de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC).

Astfel, se are in vedere analiza prevederilor cu un posibil impact anticoncurential din legislatia specifica acestui sector, respectiv montarii si exploatarea repartitoarelor de costuri pentru caldura.

"Acordam o atentie deosebita acestui domeniu, avand in vedere ca orice forma de restrangere sau impiedicare a concurentei afecteaza direct interesele consumatorilor. Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru mentinerea concurentei, astfel incat toata lumea sa aiba acces la aceste servicii, la preturi competitive", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Inspectorii de concurenta au efectuat o serie de inspectii inopinate la sediile sociale si punctele de lucru ale firmelor investigate. Documentele si informatiile obtinute in cadrul acestor inspectii se afla in analiza Consiliului.


Sursa

30 November 2010