Un conac din Sydney, vechi de 150 ani, a fost scos la vânzare cu un preţ-record de 100 milioane dolari. Cumpărătorul care va plăti o astfel de sumă va încheia cea mai importantă tranzacţie din istoria Australiei. Amplasată în Portul Sydney, proprietatea a atras atenţia clienţilor internaţionali, datorită numeroaselor oportunităţi.

32512-3.jpgO istorie nobilă, un amplasament aparte, o suprafaţă generoasă şi vedere către Ocean – un amestec unic de atuuri cu care se va mândri viitorul proprietar al conacului familiei Fairfax, cea care a fondat una dintre cele mai mari companii de media şi divertisment din Australia. Proprietatea este scoasă la vânzare pentru 100 milioane dolari, iar listarea sa a făcut vâlvă nu doar pe plan local, ci şi pe plan internaţional: dacă se va găsi un cumpărător, aceasta va deveni cea mai mare tranzacţie din istoria Australiei.

„Este greu de stabilit un preţ pentru o proprietate cu o astfel de istorie în spate, deoarece nu există termeni de comparaţie. Elaine va atrage clienţi străini, poate chiar un cumpărător din Asia. Cu siguranţă, va fi cea mai însemnată tranzacţie din Australia”, a declarat pentru presa internaţională Ken Jacobs, agent imobiliar în cadrul Christie's International.

  • Conacul a fost construit în 1863 şi a fost deţinut de familia Fairfax în ultimii 102 ani
  • Proprietatea în stil victorian este botezată „Elaine” şi se află în Portul Sydney, la doar patru kilometri de centrul oraşului
  • Conacul are şapte dormitoare şi şapte băi, este construit pe un teren de 7.000 mp şi se bucură de una dintre cele mai impresionante privelişti din zonă

Consultanţii imobiliari australieni consideră că marii bogătaşi ai lumii vor plăti o sumă atât de mare pentru conacul Elaine, deşi are nevoie de lucrări majore de reparaţii şi renovări. Cu câteva luni în urmă, compania Chaimovitch Investments a plătit 53 milioane dolari pentru o proprietate din apropiere, cu o suprafaţă de trei ori mai mică. Grupul asiatic deja a parcelat terenul în şase parcele, pentru a le vinde separat. 

VEZI Cum arată un apartament din cel mai luxos ansamblu rezidenţial din lume? (FOTO One Hyde Park)

 

 

 

 

5 decembrie 2013