Este un conac din secolul al 19-lea si este cunoscut drept „casa cu cele mai multe fantome pe metru patrat”. Martorii oculari sustin cu tarie ca in interiorul vilei traiesc sufletele a celor sapte fosti proprietari ai imobilului.

26620-in-sua-se-vinde-un-conac-cu-sapte-fantome-f999f.jpgConacul Griggs, numit asa in onoarea ultimului dintre proprietarii lui, a fost scos la vanzare pentru 1,1 milioane de dolari. Un pret care, avand in vedere amenajarile interioare si vechimea imobilului, pare destul de modest. De fapt, initial s-a cerut 1,8 milioane, numai ca imprejurarile au determinat o schimbare de strategie.

Problema este ca, potrivit martorilor oculari, casa este bantuita. De o adevarata armata de fantome, sapte la numar. Basme? Cine stie. Totul a inceput in 1915, cand femeia de servici a fost gasita spanzurata la etajul trei al vilei, care numara in total 10 camere. De atunci, locatarii au inceput sa auda sunete ciudate si sa fie strabatuti de presimtiri infioratoare.

Se spune, printre altele, ca in biblioteca, locul preferat al gradinarului Charles Whide, se aude in permanenta zgomotul paginilor intoarse. Dar cele mai groaznice momente au fost aparitiile, in doua randuri, ale fantomei unui barbat carunt, in costum si cilindru.

In 1969, un ziarist de la St Paul Pionner Press s-a oferit sa petreaca o noapte in vila bantuita, convins fiind ca totul nu este decat legenda. Intentiona sa dea totul in vileag. Si-a ales camera in care, cu mai bine de o jumatate de secol in urma, si-a pus capat zilelor femeia de servici. Nu l-a prins insa dimineata: curand dupa miezul noptii, jurnalistul a iesit val-vartej din cladire, cu chipul ingrozit.

Specialistii sustin ca vila, cu toate vitraliile si cele doua camine de marmura poate aduce bani frumosi: peste 60.000 de dolari numai din chirie . Dar nimeni nu se incumeta sa ramane in incinta conacului mai multe de cateva ore .

 

Sursa

27 September 2012