Controversele legate de construirea ansamblului urbanistic Palas, din Iaşi, au fost lămurite, definitiv şi irevocabil, de magistraţii Curţii de Apel: proiectul a fost pus în practică legal.

17104-santier_palas-is_3347c75380.jpgConcret, prin sentinţa pronunţată la începutul acestei săptămâni, completul de judecată a respins acţiunea introdusă de omul de afaceri Zaharia Schrotter şi a consfinţit legalitatea hotărârilor Consiliului Local Municipal. Altfel spus, magistraţii au decis că i mobilele din ansamblul Palas res pectă prevederile reglementate.

De altfel, potrivit unui comunicat al Iulius Group, omul de afaceri Zaharia Schrotter a pierdut toate procesele intentate, din 2005 până în prezent, Primăriei Iaşi şi companiei Iulius Group, în cazul "Palas". Totodată, Schro tter a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată în toate procesele civile şi penale împotriva Consiliului local Iaşi şi a Iulius Group.

Lucrările de pe şantierul Palas, din centrul Iaşiului, au fost sis tate, anul trecut, la cererea prefectului Dragomir Tomaşeschi şi a lui Schrotter. Iar Curtea de Apel Oradea hotărâse ca toate actele care stăteau la baza proiectului să fie anulate.


Sursa

18 March 2011