Complex rezidential de 655 de apartamente noi
Cotidianul - 29.08.2006
 

Irlandezii de la Mivan investesc 85 de milioane de euro pentru construirea locuintelor, in Bucuresti, primele fiind gata cel tirziu la inceputul anului 2008.

Compania nord-irlandeza Mivan va investi 85 de milioane de euro pentru constructia unui proiect rezidential in zona Dristor din Bucuresti, care va cuprinde 655 de apartamente, au declarat ieri surse din piata de profil, citate de MEDIAFAX. 

Complexul, denumit New Town Residence, va fi amplasat la intersectia Strazii Baba Novac cu Soseaua Mihai Bravu, pe Strada Dristorului. Proiectul, cu o suprafata de 23.000 de metri patrati, va fi dezvoltat in doua faze. Lucrarile de constructie vor incepe in ultimul trimestru al acestui an, iar primele apartamente vor fi livrate pe piata la sfirsitul anului 2007 sau inceputul anului 2008. In fiecare dintre cele doua etape de constructie vor fi dezvoltate cite cinci module, doua cu parter, plus 5 etaje, si alte trei cu parter, plus 12 etaje. Pe linga ansamblul propriu-zis de apartamente, New Town Residence va cuprinde o zona comerciala, gradinita si sala de fitness.

290 de apartamente, in prima etapa

Prima etapa va cuprinde 290 de apartamente cu una, doua, trei si patru camere, cu suprafete cuprinse intre 39 de metri patrati si 135 de metri patrati, si 27 de apartamente duplex, cu trei, cinci si sase camere, cu suprafete de la 70 de metri patrati pina la 175 de metri patrati. Proiectul se adreseaza familiilor cu venituri medii si este promovat de compania imobiliara CB Richard Ellis. New Town Residence va fi finantat de Fabian Romania Property Fund, care detine in Bucuresti doua imobile de birouri, Cascade Office Building si Floreasca Business Center. Cladirile au fost achizitionate la inceputul anului, printr-o tranzactie estimata la 24 de milioane de euro.

Fabian a cumparat recent, pentru 5,75 milioane de euro, 50% dintre actiunile companiei de dezvoltare Phoenix Park, implicata in dezvoltarea complexului.

Citeste articolul integral in Cotidianul

Iulian Enache
Cotidianul
 

29 august 2006