Cele mai importante companii de piaţa de consultanţă imobiliară din România au pus bazele unei asociaţii - Real Estate Professionals Society (REPS), în efortul lor de a reprezenta mai bine interesele industriei şi de a promova standarde profesionale mai înalte pe piaţa din România.

19401-mihnea_serbanescu_president_reps_71683900.jpgREPS are opt membri fondatori: BNP Paribas Real Estate, CB Richard Ellis, Colliers România, Coldwell Banker, Cushman & Wakefield, DTZ Echinox, Jones Lang Lasalle şi The Advisers Knight Frank.

„Este pentru prima dată pe piaţa modernă de real estate din România când toţi reprezentanţii cheie ai companiilor internaţionale de consultanţă se pun de acord pentru stabilirea unei platforme comune, cu un set unitar de obiective, care va acţiona în vederea ridicării standardelor profesionale, a calităţii serviciilor pentru clienţi şi pentru a îmbunătăţi contextul legislativ al afacerilor imobiliare. Aceasta iniţiativa demonstreaza faptul că piaţa locală de real estate s-a maturizat semnificativ şi este pregătită să facă paşi fermi spre alinierea cu pieţe internaţionale mult mai stabile, din punct de vedere al normelor metodologice, al eticii, dar şi al performanţei", a comentat Mihnea Şerbănescu (foto), preşedinte REPS.

Coordonarea REPS este asigurata de un comitet de prezidiu, în cadrul căruia Mihnea Şerbănescu de la DTZ Echinox este preşedinte, iar Răzvan Iorgu de la CB Richard Ellis şi Valentin Ilie de la Coldwell Banker sunt vice-preşedinţi.

Principalele obiective ale REPS sunt promovarea intereselor industriei locale, îmbunătăţirea calităţii serviciilor, o mai bună reprezentare pe piaţă a comunităţii de real estate şi facilitarea dialogului cu autorităţile publice şi instituţiile specializate.

În acest sens, începând cu luna septembrie, REPS va lansa un calendar de activităţi în care va include conferinţe, workshop-uri şi întâlniri de networking, menite să favorizeze comunicarea şi să consolideze colaborarea dintre cei mai reprezentativi consultanţi imobiliari, dezvoltatori, investitori, instituţii finanţatoare şi alţi specialişti şi consultanţi.


23 June 2011