Compania suedeză Skanska ar putea dezvolta proiecte imobiliare, exclusiv rezidenţiale, în România şi alte state, parte a unei strategii de creştere a profitabilităţii în perioada 2011-2015, a declarat, ieri, directorul financiar al Skanska, Hans Biorck, citat de Mediafax. Skanska va aloca o parte mai importantă din profit pentru expansiune, a spus Biorck în timpul unei întâlniri cu reporterii la Stockholm.

15585-proiect-imobiliar-titan---auchan-45125_big.jpgPlanurile de creştere ar putea include dezvoltarea de proiecte imobiliare în România şi Sovacia, dar şi în mai multe oraşe din SUA. Totodată, compania vizează şi contracte de construcţie în Polonia sau SUA, a adăugat el.

"Vrem să avem o creştere considerabilă, aşa că va trebui să păstrăm o parte din profituri pentru a crea capacitate de creştere", a spus directorul Skanska.

Profitul Skanska, una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară şi de construcţii din ţările nordice, a scăzut în trimestrul al treilea cu aproape 10%, la 1,2 miliarde de coroane (131 milioane de euro), a anunţat compania în noiembrie. În perioada 2007-2010, Skanska a desfiinţat peste 10.000 de locuri de muncă, 17% din totalul posturilor, din cauza recesiuni mondiale.

Compania desfăşoară, în prezent, activităţi în Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, SUA şi mai multe ţări din America Latină.


Sursa

10 December 2010