Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romånia (CNADNR) il salveaza pe regele asfaltului, Dorinel Umbrarescu, de la faliment. Zilele trecute, Compania de Autostrazi a luat prima transa, in valoare de 100 milioane de euro, din creditul de 187,5 milioane de euro contractat de la BCR si BRD-Groupe Societe Generale.

sursa:gardianul.roDin cei 100 milioane de euro, peste 50 milioane de euro intra in conturile patronului firmei UMB Spedition, Dorinel Umbrarescu. Pe de alta parte, chiar daca de astazi incep ninsorile, CNADNR nu are nici un leu pentru deszapezirea drumurilor nationale si autostrazilor.

In prezent, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) inregistreaza datorii de peste un miliard de euro catre firmele de constructii si banci. „In prezent, numai la Bechtel exista o datorie de peste 130 milioane de euro. Zeci de firme de constructii asteapta plata facturilor inregistrate la Compania de Autostrazi.

Datorii foarte mari sunt pentru lucrarile de pe centura Ploiesti, autostrada Bucuresti-Ploiesti si centura de nord a Capitalei. Nu sunt bani nici pentru intretinerea pe timp de iarna a drumurilor nationale si autostrazilor. CNADNR are datorii de 500 milioane de euro plus alte 600 milioane de euro - debite nefacturate.

Aceste sume nu sunt facturate, pentru ca firmele sa nu plateasca taxe la stat. Mai mult, cu imprumutul de la BCR si BRD, in valoare de 187,5 milioane de euro, datoriile CNADNR depasesc un miliard de euro", ne-au declarat surse avizate.

 

Saptamana trecuta, Compania de Autostrazi a tras prima transa de 100 milioane de euro din creditul de 187,5 milioane de euro contractat de la BCRsi BRD-Groupe Societe Generale.

Sursa

10 December 2009