Lansat ca un spargator de criza pe dezvoltarile imobiliare in noiembrie 2010, proiectul Hermes Business Campus din Pipera al companiei belgiene Atenor va fi amanat pana la vremuri mai bune.

23753-atenor-amana-construirea-complexului-hermes-bus.jpg"Lucrarile de infrastructura la Hermes Business Campus au fost finalizate in cursul anului 2011 . Am amanat inceperea constructiei la suprastructura pana cand vom vedea semne clare de revenire a pietei imobiliare pe segmentul birourilor…", se arata intr-un raport al grupului belgian.

In prima faza proiectul ar urma sa atraga investitii de circa 30 de milioane de euro. Acesta a fost anuntat in luna noiembrie 2010 , data la care reprezentantii dezvoltatorului spuneau ca vor incepe constructia complexului deoarece cred ca zona Pipera are potential, chiar daca inregistreaza printre cele mai mari grade de neocupare a cladirilor de birouri din Bucuresti.

La acea data, Atenor a anuntat ca va investi 150 de milioane de euro in complexul de birouri, care va avea in total 78.000 de metri patrati. Pentru prima faza, constand intr-o cladire cu o suprafata de 17.000 de metri patrati, compania a mentionat ca va investi bani proprii.

Compania a achizitionat terenul de peste 15.000 de metri patrati din Bulevardul Dimitrie Pompeiu in anul 2008. Terenul a apartinut fabricii Electronica.

Atenor Group a finalizat mai multe proiecte imobiliare in Belgia, Luxemburg si Ungaria. Compania detinea la sfarsitul anului trecut active in valoare de 278 milioane de euro. Compania a raportat pentru 2011 un profit de 11,3 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 1,6 milioane de euro in 2010.

 

Sursa

7 March 2012