Cumpărarea unei case de vacanţă poate părea pentru mulţi un moft sau chiar o nebunie, ţinând cont de toate problemele financiare cu care se confruntă lumea întreagă. Pentru cei care îşi permit însă, achiziţia unei case de vacanţă în această perioadă poate fi o oportunitate.

Criza a tăiat din preţurile locuinţelor, iar proprietarii sunt mai maleabili când vine vorba de stabilirea valorii locuinţei. Iar dacă este vorba de un dezvoltator care a construit câteva sute de apartamente, atunci e chiar mai bine. Acesta va oferi un preţ bun celor interesţi de o casă de vacanţă, conştient fiind că pe vremuri de criză preţul este decisiv. 

O investiţie într-o locuinţă la munte este a­vantajoasă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, te poţi duce acolo fie vară, fie iarnă. În al doilea rând, te scuteşte de orice cheltuială cu cazarea atunci când vrei să dai o fugă la aer curat, iar în al treilea rând, este o sursă sigură de venit dacă o scoţi la închiriat.

"Sinaia este o opţiune, zic eu foarte bună, în primul rând pentru bucureşteni, dar nu numai. Este la doar o oră şi un sfert de Bucureşti. Dacă este trafic faci maximum o oră şi patruzeci de minute" susţine Dana Săvuică.

"Colina Marei" este unul dintre ansamblurile rezidenţiale noi din staţiunea Sinaia. Suprafaţa pe care se desfăşoară cu toate facilităţile sale este de 8000 mp. Complexul se compune din patru tronsoane ce cuprind 254 de apartamente completate de 154 locuri de parcare subterane, 43 de boxe şi 36 de locuri de parcare supraterane.

"Ansamblul are pază 24 de ore din 24, menajerie constant, centrul de recreere (biliard, bowling, saună, masaj, restaurant, cafenea), parcare subterană şi suprateană. Parc cu băncuţe, loc pentru jogging, baschet. Practic eu am investit într-un mic orăşel. Deci, nu este doar un apartament banal" este de părere Dana Săvuică.

Interioarele au un design deosebit şi oferă dotări maxime, susţine dezvoltatorul.

"M-am uitat în jur şi am văzut că finsajele arată cum trebuie. Aparatele electrocasnice, centrala tremică, obiectele sanitare, faianţa şi gresia, parchetul, absolut totul este de bună calitate. Mobila pe care ne-am luat-o este tot sub contract cu dezvoltatorul. Are inclusiv avantajul acesta că poate să-ţi facă mobila pe comandă" apreciază Dana Săvuică. Un apartament cu două camere cu o suprafaţă construită totală de 65 mp costă cu tot cu TVA-ul de 5% puţin peste 77.000 Euro. Un apartament de două camere de 71 mp, suprafaţă construită totală, poate fi achiziţionat la aproximativ 86.000 Euro.

Un apartament de vacanţă poate aduce proprietarului bani din închiriere. În cazul ansamblului "Colina Marei", chiria pentru un apartament cu două camere este aproximativ 350 euro/lună şi 500 euro/lună pentru unul cu trei camere.

"Este o investiţie pe termen lung pe care noi vrem să o acoperim în timp, ba chiar poate o să facem şi profit. În momentul când noi nu locuim în apartament pot să îl închiriez în regim hotelier. La munte poţi să evadezi oricând, şi vara şi iarna, toamna, oricând" ne-a declarat Dana Săvuică.

Să mai vedem şi alte avantaje ale ansamblului Colina Marei.

"Trebuie să pornesc cu terasa care este foarte mare şi este tip logie, deci este acoperită parţial, deci dacă plouă, dacă ninge, poţi să stai afară să te bucuri de panoramă. Panorama face toţi banii, este o vedere spre munţii Bucegi şi o parte din vale. Doi, sunt aerisite, structura camerelor este bine gândită şi în al treilea rând faptul că mi-a dat-o la cheie" spune Dana Săvuică.

Şi încă un element foarte important:

"Aici este un proiect care are deja o linie de credit sigură până la sfârşitul proiectului. Este sub linia de credit de la BCR, practic ceea ce mi s-a oferit pe catalog aia o să mi se dea la sfârşit" afirmă Dana Săvuică.

Investiţia în Colina Marei se ridică la aproximativ 20 milioane de Euro. Lucrările au început în luna septembrie 2008 şi se vor încheia anul acesta în octombrie 2010. O parte dintre finisajele interioare din tronsoanele 3 şi 4 se vor efectua pe măsură ce apartamentele se vor vinde.

 

21 July 2010