Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania a lansat o divizie specializata in administrarea si vanzarea portofoliilor de active bancare neperfomante si estimeaza un volum de cateva mii de asset-uri pe an.

 Coldwell Banker Affiliates of Romania a lansat divizia REO (Real Estate Owned) Experts, care va furniza servicii de property management, inspectii, marketing, vanzari sau inchirieri, raportare financiara, evaluari, studii si opinii comerciale bancilor si entitatilor juridice care au in posesie produse imobiliare reposedate.

"Purtam in acest moment discutii cu mai multe banci si estimam un volum de cateva mii de asset-uri pe an. Probabil multi cred ca procesul de vanzare va fi usor, dar fara expunere si masa critica a portofoliului, procesul de vanzare va fi incetinit, daca nu chiar inghetat din start", explica Valentin Ilie (foto), CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Un asset devine REO si se inscrie in registrele bancii ca asset neperformant daca metodele de vanzare inainte de executare silita si licitatia judiciara a executarii silite esueaza.

Coldwell Banker Affiliates of Romania are in prezent unsprezece sucursale: opt in Bucuresti si trei in orasele secundare din tara: Campulung, Brasov si Piatra Neamt. Cea mai recenta sucursala lansata se afla pe bulevardul Ferdinand, in apropiere de parcul Obor, si a necesitat o investitie de circa 25.000 euro.

 



Sursa

25 June 2010