Divizia de retail a Coldwell Banker a găsit şase noi chiriaşi pentru City Mall, înainte cu câteva zile de a doua încercare de vânzare prin licitaţie a mall-ului. Centrul din Eroii Revoluţiei, aflat în preces de lichidare judiciară, are în prezent un grad de ocupare de 80%. Dintre ancore amintim Domo, Primăvara, Sprider, Cityplex sau House of Art.

17421-city_mall.jpgPreţul unui mall se stabileşte mai ales în funcţie de veniturile din chirii şi stabilitatea acestora. Veniturile sigure din chirii pot fi asigurate în special de retailerii puternici financiar, pe termen lung. Nici chiriaşii mari nu stau însă într-un mall dacă acesta nu asigură prin mix-ul de chiriaşi un vad comercial serios.

De la venirea din ianuarie a Coldwell Banker la cârma managementului interimar, nici un chiriaş nu a plecat din mall. Unui singur retailer i s-a terminat contractul de închiriere şi nu l-a mai prelungit. Din centrul comercial au plecat însă patru chiriaşi de la declararea insolvenţei din noiembrie.

Drept urmare, problema cooptării de noi chiriaşi e imperios necesară în această perioadă, fie aceştia mari, fie mici. „Suntem în discuţii pentru atragerea mai multor chiriaşi, indiferent de dimensiunea lor", a declarat Alin Dumitrascu, managererul City Mall.

Pentru chiriaşii proaspăt convinşi să vină în mall, noile spaţii vor fi deschise până la finalul lunii. Cumulat, este vorba de o suprafaţă închiriabilă de circa 1.200 de metri pătraţi. Contractelor au fost semnate pe unul sau doi ani.

Noile magazine sunt Domo, care îşi va reloca în mall magazinul din parcarea alăturată proiectului, un gadget store, care va fi operat tot de către Domo şi un magazin Toyplex cu produse pentru copii. La acestea se adaugă un magazin de îmbrăcăminte şi unul de accesorii, ambele sub brandul BXL Outlet şi un salon de înfrumuseţare.

City Mall, aflat sub administrarea judiciară a Casei de Insolvenţă Transilvania, va fi scos la vânzare la a doua licitaţie, în 20 aprilie. Termenul limită pentru depunerea documentaţiilor este 18 aprilie. Noul preţ de pornire este de 29,5 milioane de euro, redus de la 32,9 milioane de euro cât a fost la licitaţia eşuată din 31 martie.


Sursa

7 April 2011