Codul Etic este cea mai importantă valoare în jurul căreia crește comunitatea de profesioniști imobiliari APAIR. Acest curs este obligatoriu pentru a dobândi și menține activă calitatea de membru APAIR.

Prin intermediul acestui curs, participanții aprofundează atât principiile și standardele Codului Etic, cât și modul în care acesta trebuie implementat pentru creșterea afacerii într-un mod etic și corect.

Codul etic al unui Realtor

Ileana PREDA, trainer APAIR, explică de ce Codul Etic este esențial pentru o lume imobiliară mai bună:

Într-o piață în care activitatea agentului imobiliar nu este încă reglementată prin lege, membrii APAIR (denumiți și Realtori) aleg să urmeze un Cod Etic strict, după modelul colegilor lor din SUA, membri ai National Association of Realtors (NAR). Codul Etic este un instrument profesional, care îi ajută să servească mai bine consumatorii și clienții și să dezvolte relații fructuoase de cooperare între ei, în baza unui set de reguli comune. Acest curs a schimbat viața multor oameni, care, la rândul lor, au reușit ceea ce, la un moment dat, părea imposibil: au schimbat percepția consumatorilor, a clienților, cu privire la agenții imobiliari. Sunt colegi care și-au schimbat total modul de lucru în urma descoperirii principiilor Codului Etic APAIR. Iar clienții, la fiecare tranzacție ne apreciază munca, remarcând “un alt fel de agent imobiliar”

Ileana PREDA, Realtor și trainer APAIR.

Cursul cu privire la Codul Etic durează o zi și poate reprezenta un nou început pentru fiecare agent imobiliar care alege să investească în el, conștient fiind că succesul în această profesie merge mână în mână cu educația continuă.

Cursul de Cod Etic

Obiective

Obiectivele cursului sunt bine definite și se referă la:

  • istoria și organizația APAIR;
  • istoria si organizatia NAR;
  • conștientizarea importanței Codului Etic în imobiliare;
  • înțelegerea principiului fundamental „Regula de Aur”;
  • structura și punctele importante din Codul Etic;
  • modul în care se integrează Codul Etic în practica zilnică;
  • structura Comisiilor de Reclamații și Arbitraj;
  • înțelegerea principiului „Cauza determinantă în tranzacție”.

Structura

Cursul referitor la Codul Etic are două părți: una teoretică și una practică. Partea teoretică înseamnă, pe de o parte, istoria și organizarea APAIR și NAR și pilonii APAIR. Pe de altă parte, cursanții învață cum poate fi folosită marca Realtor, dar și care sunt căile către profesionalism în piața imobiliară de astăzi.

Totodată, participanții află informații cu privire la istoria și circumstanțele Codului Etic, precum și structura și articolele acestuia.

Partea practică a cursului înseamnă studii de caz. Cu alte cuvinte, participanții află care este impactul respectării și aplicării Codului Etic în activitatea de zi cu zi. Ce poți face, ce nu poți face și de ce.


Reprezentare exclusiva

Introducerea reprezentării exclusive pe piața imobiliară din România a venit la pachet cu ideea de educație continuă si MLS

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) pune accent atât pe necesitatea perfecționării profesionale, cât și pe importanța specializării pe anumite activități din domeniul imobiliar.

APAIR pune la dispozitia REALTORILOR și a agenților imobiliari din România un program educațional complex, adresat atât agenților imobiliari aflați la început de drum în industria imobiliară, cât și agenților imobiliari cu experiență, dornici de specializare.

Prin parteneriatul cu NAR și cu institutele afiliate NAR (REBI si REBAC), REALTORII pot obține acreditări și certificări recunoscute la nivel internațional.

De asemenea, REALTORII au acces la cea mai mare bibliotecă online din domeniul imobiliar, accesibilă, de asemenea, în virtutea parteneriatului dintre APAIR și NAR.

26 January 2022