Importatorul şi distribuitorul camioanelor DAF în România, EVW Holding din Cluj, şi-a propus să demareze în acest an construcţia unei reprezentanţe la Braşov, proiectul fiind în prezent în stadiu de autorizare, iar investiţia fiind estimată la 2 mil. euro. Clujenii au finalizat recent o investiţie de 7 mil. euro în construcţia unui nou centru de vânzări şi service în localitatea Gilău (foto), judeţul Cluj.

19160-evw-gilau-12.jpgEVW Holding a achiziţionat în ultimii ani mai multe terenuri în Cluj, Braşov şi Constanţa în vederea dezvoltării unor centre de vânzări. Importatorul a mai deschis în acest an un magazin de piese auto la Piteşti şi un centru de vânzări şi service la Craiova. Importatorul DAF şi-a bugetat pentru 2011 o creştere a vânzărilor cu 15-20% faţă de anul trecut. Compania a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu o cifră de afaceri de circa 58 mil. euro, înregistrând un plus de 11% faţă de anul precedent.

Evoluţia pozitivă a vânzărilor EVW Holding s-a datorat în mare parte relansării în 2010 a transporturilor internaţionale şi a segmentului de distribuţie, potrivit reprezentanţilor companiei. EVW Holding este deţinută de doi antreprenori locali, Ioan Chiţa cu o participaţie de 33% din acţiuni şi Mircea Dorel Mureşan cu 17% din titluri şi de grupul olandez E VAN WIJK, cu 50% din acţiuni, potrivit datelor Registrului Comerţului.


Sursa

13 June 2011