Aproximativ 450 clienti Volksbank s-au intalnit duminica pentru a semna contractul cu casa de avocatura care ii va reprezenta in instanta impotriva bancii.

Se va incerca insa, in prima faza, concilierea cu banca, in cursul acestei saptamani. Dupa ce initial a parut dispusa la negocieri, banca nu a mai dat nici un raspuns contestatarilor.

Pana in prezent, s-au format deja 6-7 grupuri de clienti Volksbank care vor actiona banca in instanta, cu sprijinul avocatului Gheorghe Piperea.

Iar numarul acestora ar putea creste in viitor, intrucat s-au strans peste 3.700 de clienti nemultumiti.

"Un proces de protectia consumatorilor dureaza cam 20 de luni, dar cand e vorba de un proces colectiv de o asemenea anvergura ar trebui sa dureze mai putin, aproximativ 6 luni. Sansele de a castiga nu sunt de 100%, dar cu certitudine sunt mai mari de 50%, intrucat pune problema atat din perspectiva obiectiva, cat si subiectiva", a declarat la intalnirea cu clientii Gheorghe Piperea, avocat coordonator la Piperea si Asociatii.

Discutiile cu banca s-au intrerupt

Procesul si-a propus sa elimine clauzele abuzive, prin intermediul acestuia dorindu-se armonizarea conditiilor contractuale cu toata legislatia privind creditele pentru consumatori.

"Am incercat si negocieri anterioare cu banca dupa prima intalnire, insa nu au mers. Pur si simplu, reprezentantii bancii nu ne-au mai raspuns", a precizat Adrian Paraschiv, liderul grupului de clienti Volksbank in cadrul intalnirii care a avut loc duminica.

Sursa

20 September 2010