Clientii BCR Banca pentru Locuinte vor primi de la stat in prima parte a lui 2010 o prima totala de 40 mil. lei (9,5 mil. euro) pentru economiile de anul acesta in suma de 140 mil. lei (33 mil. euro).

sursa:www.zf.roCompetitorul Raiffeisen Locuinte primeste o prima de la stat de 10 mil. lei (2,4 mil. euro) pentru economiile clientilor pe 2009.

Persoanele care economisesc printr-un contract de economisire-creditare pentru domeniul locativ primesc 3% dobanda din partea bancii si o prima de la stat de 25% din valoarea sumelor economisite, in limita a 250 de euro echivalent lei.

Etapa a doua este cea in care clientul poate lua un credit egal cu suma economisita, la care plateste dobanda de doar 6%, mult sub media pietei.

La inceputul anului viitor, BCR Locuinte va incepe sa dea si credite, fiind estimat un volum de 100 mil. lei (24 mil. euro) pentru tot anul 2010, spune Alexandru Ciobanu, presedintele bancii.

 

Doar "o mica parte" vor fi credite pentru contractele Bauspar (contractele standard de economisire-creditare), restul vor fi credite anticipate (luate la inceputul contractului) si credite intermediare (luate pe parcursul contractului), produse pentru care dobanda nu a fost stabilita.




Sursa

18 December 2009