Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va transpune in legislatia nationala prevederile directivei privind performanta energetica a cladirilor, sector responsabil cu 40% din emisiile de gaze cu efect de sera, se arata intr-un comunicat al institutiei, preluat de NewsIn.

17692-1303223663.jpg"MDRT deruleaza in prezent actiuni de transpunere in legislatia nationala a prevederilor Directivei nr. 31/2010 privind performanta energetica a cladirilor, in contextul in care sustine deja actiuni de crestere a performantei energetice", se precizeaza in comunicat.

Potrivit comunicatului, secretarul de stat Eugen Curteanu a declarat in cadrul unui seminar ca, in contextul mai larg al Planului National de Reforma 2011- 2013, MDRT constituie entitatea abilitata sa aplice politicile de eficienta energetica in sectorul cladirilor, sector responsabil cu 40% din emisiile de gaze cu efect de sera.

Totodata, oficialul MDRT a adus clarificari asupra cadrului legal privind reabilitarea termica a imobilelor, in special referitor la reabilitarea termica cu credit garantat de stat.

Secretarul de stat a subliniat ca, dincolo de orice strategii si conceptualizari, MDRT transpune in practica si se preocupa de aplicarea acestor strategii, de includerea lor in viata fiecarui cetatean.


Sursa

20 aprilie 2011